Weert Totaal Festival: walhalla voor bier-, wijn- en cocktailliefhebbers

Algemeen Uitgaan Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Het Sint Raphaëlpad in Weert werd vrijdag omgetoverd tot een waar walhalla voor de bier-, wijn- en cocktailliefhebber. Zaterdag staat er namelijk weer een nieuwe editie van het Weert Totaal Festival op het programma. Naast eten en drinken is er ook veel muziek. En voor de jongsten staan er op het naastgelegen Ursulinenhof dan ook twee springkussens klaar.

Opbouw

Terwijl op het podium de verlichting geïnstalleerd wordt krijgen de biertaps hun plekje langs het grasveld op het Raphaëlpad. Uit een vrachtwagen worden de tafels en stoelen voor het WTF geladen. Kortom: alles wordt in gereedheid gebracht om er zaterdag weer een smakelijk en gezellig evenement van te maken.

Speciaalbier en meer

Luciën Adriaens, voorzitter van Gran Fiësta dat het WTF organiseert, blikt vooruit: “We hebben een bierproeverij, dat is met name in de middag, vanaf 13.00 uur … We hebben in totaal elf speciaalbier-bierbrouwerijen. Die hebben in totaal meer dan 75 speciaalbieren bij”. Voor de wijnliefhebbers zijn er kwaliteitswijnen en voor de liefhebbers van cocktails is er dit jaar ook weer een cocktailbar te vinden op het plein.

Geen vergunning

Even was het onzeker of het WTF dit jaar wel doorgang zou kunnen vinden. Voor het plan om het evenement met Hemelvaart op de Nieuwe Markt te houden kreeg de organisatie geen vergunning. Reden hiervoor was dat de politie niet voldoende capaciteit had om de veiligheid te waarborgen. Door terug te gaan naar de oude locatie en een andere datum te vinden ging de gemeente alsnog akkoord.

Groeien

Het Weert Totaal Festival wil graag groeien. Daarvoor zou het moeten verhuizen naar de Nieuwe Markt. Die wens heeft de organisatie nog steeds. “Voor nu zijn we eenmalig terug op het Raphaëlpad en als het goed is met Hemelvaart op een nieuwe locatie. Wellicht de Nieuwe Markt, of iets anders in Weert”.

In deze video blikken we met Luciën Adriaens vooruit op het aankomende Weert Totaal Festival. Hij vertelt onder andere welke bekend DJ de avond gaat afsluiten: https://youtu.be/27qJwe8OZ-E.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie