Offroad Budel 2023 gaat niet door

Budel – Met pijn in het hart laat de organisatie van Offroad Budel 2023 via Facebook weten dat het evenement niet door kan gaan.

Aangescherpt milieubeleid

Het nadeel van de omgeving waarin Offroad Budel plaats zou vinden is dat deze omringd is door Natura2000- en stiltegebieden, zo schrijft de organisatie. Deze gebieden brengen veel regels met zich mee. Vanwege aangescherpt milieubeleid zijn er kostbare stikstof- en milieuonderzoeken uitgevoerd, die hebben aangetoond dat het evenement organiseren zoals gewenst ondanks de vele aanpassingen niet haalbaar is.

De organisatie heeft zo lang mogelijk gezocht naar oplossingen in de vorm van bijvoorbeeld het aanpassen van routes, het laten vervallen van terreinen of het verminderen van het aantal deelnemers. Helaas bleken deze opties niet mogelijk vanwege stikstofregels of financiële haalbaarheid.

Dankbaar

Vandaar dat uiteindelijk toch de beslissing is genomen om het evenement te annuleren. De organisatie is vrijwilligers, deelnemers en bezoekers zeer dankbaar voor acht prachtige Offroad Budel-jaren; zij hebben hen elk jaar weer gemotiveerd om een mooi evenement neer te zetten.

Ook een grote groep grondeigenaren, bedrijven en sponsoren droeg Offroad Budel een warm hart toe. Zij hebben ervoor gezorgd dat het evenement financieel haalbaar, maar gevoelsmatig onbetaalbaar was.

Ingeschreven

Heb jij je ingeschreven voor Offroad Budel 2023? Dan ontvang je een e-mail met informatie en instructies rondom het annuleren van het evenement. Ga voor meer informatie naar www.offroadbudel.nl.