Petitie gestart tegen megaloodsen in Kanaalzone II

Inwoners van Weert, Cranendonck en omstreken zijn een petitie gestart tegen de vestiging van megaloodsen in Kanaalzone II in Weert. De vestiging van megaloodsen in dit westelijke gedeelte van Weert zou er volgens hen toe leiden dat dagelijks meer dan duizend vrachtwagens door het gebied moeten rijden. Zij verwachten dat daardoor Sluis 16 en de Ringbaan dichtslibben en de schoolroutes van middelbare scholieren uit Boshoven en Budel onveilig worden.

Verkeersveiligheid en verdozing

Meer specifiek verwachten de initiatiefnemers dat er een toename van het aantal ongevallen zal plaatsvinden rondom Sluis 16, doordat daar dagelijks meer dan 1000 extra vrachtwagens zullen passeren. Ook verwachten zij dat er meer dan 2000 extra voertuigen zullen rijden op schoolroutes van middelbare scholieren, zoals de Uilenweg en de Ringbaan-Noord bij Boshoven. De Ringbaan-Noord zal in de ochtend- en avondspits dichtslibben wegens drukte, waardoor vrachtwagens bovendien sluiproutes gaan nemen door Budel, België of het centrum van Weert.

Tot slot wijzen de initiatiefnemers op de verdergaande verdozing van het landschap. Zij verzoeken dan ook de vestiging van megaloodsen in Kanaalzone II te verbieden om de verkeersveiligheid te waarborgen en de verdozing te concentreren op bedrijventerrein Kampershoek.

Bekijk de petitie hier: https://petities.nl/petitions/vestig-geen-megaloodsen-in-weert-west-voor-veilige-schoolroutes-en-een-open-ringbaan?locale=nl.