Leerlingen Het College in finale componeerwedstrijd NBE

Plaats een reactie
Ingestuurde foto

Afgelopen weekend hebben drie leerlingen van Het College – Casper Rekmans (V3), Jamie van Laar (V5) en Merith van Eijden (V6) – meegedaan aan de halve finale van dé componeerwedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) in het ZIMIHC theater in Zuilen.

De componeerwedstrijd is een jaarlijks project dat het NBE organiseert om jong componeertalent een podium te geven. Jongeren tot en met 18 jaar krijgen de kans om hun eigen compositie te schrijven en deze uit te werken met een ervaren arrangeur. Vervolgens mogen ze hun compositie uitvoeren met het enige echte Nederlands Blazers Ensemble.

Resultaten

Casper is met zijn stuk ‘Journey to Heaven’ tot de halve finale gekomen. Merith en Jamie mogen hun stuk ‘As long as You Believe’ aanstaande zondag 17 december nog een keer uitvoeren tijdens de finale in TivoliVredenburg. Jamie (zang) en Merith (piano en zang) zullen hun stuk zondag voor de tweede keer uitvoeren met het Nederlands Blazers Ensemble. Casper (trompet) krijgt de kans om mee te spelen met Jamie en Merith en kan daardoor alsnog shinen in de finale.

Componeerwedstrijd

Het Nederlands Blazers Ensemble laat muziekfantasieën uitkomen van jonge en piepjonge componisten. Met zijn jaarlijkse compositiewedstrijd biedt het ensemble de aspirant-toondichters een ware buitenkans. Samen met topmusici brengen ze hun muzikale creatie tot leven. Twaalf componisten strijden in de finale om een felbegeerd plekje tijdens het Nieuwjaarsconcert in het Amsterdamse Concertgebouw. Deze hoofdprijs is voor drie van hen weggelegd.

Publieksprijs

De NBE componeerwedstrijd kent ook een publieksprijs toe. Wil jij Merith en Jamie helpen? Geef ze dan jouw stem.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie