10 jaar CrossFit Primal in Weert

In 2024 viert sportschool Primal haar 10-jarig jubileum. “Ik zat bij mijn ouders aan de keukentafel en het enige wat er door me heen ging was: ik móet een sportschool starten”, aldus Willem Peters, eigenaar van CrossFit Primal.

Terug naar 2014

Eenmaal afgestudeerd als sportinstructeur (CIOS) en podotherapeut (Fontys), was Willem in 2014 een vriend aan het uithelpen in zijn sportschool. 

“Wat me opviel was dat veel mensen daar verloren rondliepen. Ze wilden graag aan hun gezondheid werken, maar hadden geen idee hoe en vervielen daardoor vaak in hetzelfde – saaie – fitnessrondje. Hiermee boekten ze niet tot nauwelijks het gewenste resultaat, of erger: werkten ze zichzelf regelrecht naar een blessure. Ik voelde een enorme aantrekkingskracht om hier een beter concept voor te bedenken”, gaat Willem verder.

CrossFit Primal

Uit die aantrekkingskracht ontstond in augustus 2014 Primal: een sportschool met de missie om een gezonde levensstijl leuk en toegankelijk te maken.

Sporters trainen bij Primal in groepen van maximaal 12 personen, onder professionele begeleiding van een coach. De focus ligt op kracht, uithoudingsvermogen, behendigheid en mobiliteit. Er wordt eindeloos veel gevarieerd in de drie domeinen: gewichtheffen, gymnastiek en duursporten. “Het is precies die afwisseling die CrossFit zo leuk maakt”, aldus Willem. 

Meer dan sport alleen

Wekelijks staan er meer dan 40 CrossFit-lessen op de agenda voor sporters van alle leeftijden. “Onze jongste atleet is 16 jaar en de oudste deelnemer is zelfs 80 jaar”, vult Willem aan.

“De lessen vormen onze motor; we besteden dan ook veel aandacht aan de kwaliteit hiervan. Maar het zijn de evenementen waarin leden zich met elkaar verbinden en de groepscohesie pas echt tot uiting komt.” Het is dan ook vanuit deze filosofie dat Primal maandelijks evenementen organiseert, van groot tot klein. Denk hierbij aan workshops en wedstrijden, maar ook aan borrels en barbecues. 

10-jarig jubileum

In 2024 viert Primal haar 10-jarig bestaan en staan er eveneens een aantal leuke evenementen op de planning:

  • Primal Open: een vier weken durende CrossFit-competitie voor elk niveau.
  • 24 Hour AMRAP: 24 uur CrossFitten voor het goede doel.
  • De officiële verjaardag van Primal in augustus – hiep, hiep, hoera!
  • Meerdere workshops en borrels verspreid door heel het jaar.

Ben je geïnteresseerd geraakt in het aanbod van Primal? Vanaf 29 januari trapt de sportschool het jubileumjaar af met de Bring-A-Friend-Week. Van 16-jarige tot 60-plusser – iedereen kan die week gratis deelnemen aan alle lessen.

Meer informatie vind je op primal.nl/events, of door contact op te nemen met Primal via [email protected] of 085-0290 573.