Niek Heesakkers nieuwe prins van De Bokkeriejers in Tungelroy

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 2 min. leestijd
Prins Niek I - Foto via: Bokkeriejers Tungelroy

Op zaterdag 20 januari werd Niek Heesakkers uitgeroepen als prins Niek I van de Bokkeriejers in Tungelroy. Deze feestelijke bekendmaking werd vergezeld door een optreden van de artiesten van ‘De Lèste Vriejig’. Zij gaven een eigen draai aan het nummer ‘Watskeburt?!’ van De Jeugd van Tegenwoordig, met hun versie getiteld ‘Weem weurtj prîns’:

Dich bèst ein leegebieëst det zeurtj, mer dich wèts neet waat gebeurtj
Weem weurtj prîns (Weem weurtj prîns), Weem weurtj prîns (Weem weurtj prîns)
Dich bèst mer wat aan ut roaje, weurtj ut dit joar unne oaje
Oaje bok (oaje bok), oaje bok (oaje bok)

Dich wèts d’r toch niks van, missjien isj unne jongeman
Jongeman (jongeman), Jongeman (jongeman)
’t is d’r geine van de Road, och mer jong det leutj mich koad
Leutj mich koad (leutj mich koad), leutj mich koad (leutj mich koad)

Na het nummer betraden gemaskerde mannen het podium, die bij onthulling prins Niek I, adjudant Remco en de ‘prînse-zeukers’ van 2024 bleken te zijn. Prins Niek I, bijgestaan door zijn vriendin Nikki, hield zijn proclamatie, waarna Fiorenza de zaal in beweging bracht en DJ Sander het feest voortzette.

Hoewel het Vasteloavendj-seizoen kort en krachtig zal zijn, deert dat deze jonge bok niet: zijn feestconditie is uitstekend en het enthousiasme zit in zijn bloed. Op zondag 4 februari vanaf 13.11 uur organiseren de Bokkeriejers een receptie in MFA Kimpe Veld in Tungelroy, waar iedereen van harte welkom is om prins Niek I en jeugdprinses Emma I te feliciteren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie