Weerter band Tommy Gazer brengt EP ‘Rise To The Unknown’ uit

Algemeen Kunst en Cultuur Weert Reageer 3 min. leestijd

De Weerter band Tommy Gazer, die je kunt kennen van nummers als ‘Happy Now’, ‘Independency’ en ‘Home’, heeft deze week een nieuwe EP op de markt gebracht en wil daarmee de rockmuziek laten herleven.

Nadat de eerste single ‘Home’ binnen enkele weken al 17.000 streams wist aan te tikken, maken Jesse, Stijn, Tom en Lenno vandaag hun vier-nummerige verhaal compleet. ‘We konden niet wachten om deze vier tracks de wereld in te sturen, eindelijk is het zover’, aldus gitarist Stijn Peeters.

Rise to the Unknown

‘Rise to the Unknown’ is de naam van de vier-nummerige EP en tevens de titel van het eerste nummer. Dit nummer is de échte inleiding van de EP. Daaropvolgend komt ‘Traceless’, een pop-rock song die na ‘Home’ ook als single werd uitgebracht. Deze single werd vrijwel meteen opgepikt door radiozender Kink en dit leverde enorm veel positieve reacties op voor de Weerter mannen. Het derde muziekstuk is al bekend bij de meesten; ‘Home’. Dit nummer werd zelfs genomineerd voor ‘Limburgse song van het jaar’ en daarover hoort de band 17 maart meer.

Voor de rockliefhebbers die nog niet genoeg stevige riffs en grootse refreinen hebben gehoord is er dan als laatste nummer nog ‘I wish I could’. Dit nummer valt vrijwel meteen op door zijn pakkende melodieën, koortjes, oneven maatsoorten en scheurende gitaren. Dit is tevens het eerste nummer dat door nieuwe drummer Lenno van Galen is ingedrumd. Bassist Tom Bormans: ‘We proberen altijd onze luisteraar een beetje te verrassen.’

Mentale problemen

De songs gaan veelal over mentale problemen. De teksten zijn emotioneel en daarmee hoopt zanger/gitarist Jesse Kanters anderen te kunnen helpen. ‘Het zou mooi zijn als het ons ook een beetje zou lukken om met deze EP mentale problemen onder de aandacht te brengen en om mensen in een moeilijke tijd te laten weten dat ze nooit alleen zijn.’ De EP is opgenomen bij Yannick Bovens, Tracksuit studio’s Heerlen. Hier werd de vorige EP van de jongens ook al geproduceerd. Samen met Amber Music, Fenis Music Agency, Sena en Yannick Bovens presenteert Tommy Gazer de EP; ‘Rise to the Unknown’.

Via deze link is de Rise To The Unknown te beluisteren: https://wdg.li/ywuaoav

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie