Code groen voor de vastelaovendj

Een stevige wind en heel wat regen – het was onstuimig de afgelopen dagen. En dat zal het voorlopig ook nog wel blijven, want naast regen en wind wordt er voor komend weekend veel bier en confetti voorspeld. Het is code roeëd, gael, greun in het Weerterland!

Weersvoorspelling

Wie vorig jaar stond te rillen als een rietje op een van de carnavalspleinen in de stad, kan dit jaar zijn hart ophalen: volgens Weeronline blijft het de komende dagen “ronduit zacht voor deze tijd van het jaar.”

Vrijdag en zaterdag

Wel verloopt de vrijdag licht wisselvallig, met zowel droge perioden als regen. Dat geldt ook voor de zaterdag: een groot gedeelte van de dag blijft het droog, maar in de loop van de middag neemt de kans op regen toe en vooral in de avond zou je wel eens een nat pak kunnen oplopen.

Gelukkig werd er de afgelopen dagen al volop gebouwd in het centrum en sta je op diverse plekken droog. Zowel op de Markt als op de Nieuwe Markt zijn het alleen de spetters bier en frisdrank die je om de oren vliegen, evenals de enige echte carnavalsklanken.

Met maxima van tussen de 11 en 14 graden, waar 6 graden gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar, hoef je beslist geen kou te lijden. Er staat ook nog eens weinig wind, dus bepaal je helemaal zelf welke richting je uit host.

Zondag, maandag en dinsdag

Carnavalszondag zou wel eens kletsnat kunnen starten én eindigen, maar volgens de huidige verwachtingen laat de zon zich tussendoor ook af en toe zien. Met maxima rond de 10 graden wordt het iets minder zacht, maar had het nog altijd een stuk frisser gekund. Die trend zet zich voort op carnavalsmaandag en -dinsdag: met temperaturen van rond de 8 tot 10 graden wordt het iets minder warm, maar met minder bewolking wordt het ook iets minder nat!

Goed nieuws dus voor de vele optochten en evenementen die de Weerter vastelaovendj rijk is. Code roeëd, gael en veural greun!