Jeugd aan de slag met vaandels tijdens kinderatelier in Museum W

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Kinderen werden door Museum W uitgenodigd om deel te nemen aan het kinderatelier voor het maken van vaandels. Het eerste atelier vond plaats op woensdag op de zolderverdieping van het museum.

Na een rondleiding waarbij verschillende oude vaandels te zien waren, konden de kinderen zelf aan de slag om een vaandel te maken van textiel, waarbij ze hun eigen identiteit konden tonen, zoals hun hobby’s of de sportclub waar ze lid van zijn.

Na een middag knutselen hadden de kinderen prachtige vaandels gecreëerd. De trotse ouders konden vervolgens zelf bewonderen welke prachtige vaandels hun kinderen hadden gemaakt.

Van 23 maart tot en met 6 april zullen in de Paterskerk historische vaandels uit de collectie van Museum W worden tentoongesteld, samen met de nieuwe vaandels gemaakt door kinderen, verenigingen en clubs uit Weert.

Als afsluiting van de tentoonstelling wordt op zondag 7 april 2024 in de binnenstad van Weert een vaandeloptocht gehouden. Alle nieuwe vaandels zullen de stad opfleuren en met trots aan het publiek worden gepresenteerd.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie