SV Laar wint van Brabantia in Eindhoven

Foto door Jan Lemmen

Op zondag 18 februari stond SV Laar tegenover Brabantia in Eindhoven. Een club die voor de opkomst van het professionele voetbal in 1954 op het hoogste niveau actief was. In datzelfde jaar promoveerde SV Laar naar de 4e klasse van de KNVB. Het leek ondenkbaar dat beide clubs ooit tegenover elkaar zouden staan, maar afgelopen zondag was het dan toch zover.

Onder leiding van

De aanloop naar deze wedstrijd toe begon al in de jaren vijftig, toen Thijs Hessels, een voormalig speler van Brabantia, aangesteld werd als trainer van SV Laar. Dat bleek een slimme zet te zijn: onder zijn leiding klom de club in 1957 zelfs op naar de 3e klasse. Bij de volgende stap in 1965 naar de 2e klasse KNVB waren zelfs twee voormalige spelers van ‘d’n Brab’, zoals de club het liefste genoemd wordt, betrokken: speler-trainer Frans van Osch en keeper Jan Schijven. Tientallen jaren later was opnieuw een ex-Brabantiaspeler, keeper Mike Betting, betrokken bij de opmars van SV Laar naar de 2e klasse KNVB.

SV Laar – Brabantia

Afgelopen zondag 18 februari was het dan zo ver: beide clubs stonden tegenover elkaar op het sportcomplex van Brabantia. Tijdens de eerste helft waren de teams gewaagd aan elkaar en kon niemand voorspellen dat SV Laar de wedstrijd met zo’n overweldigende score zou afsluiten. In een spectaculaire tweede helft bepaalden drie goals van Jurre Neijnens en een goal van Jordi Beelen echter de eindstand op 0-4. Daarmee sloot SV Laar de eerste periode van de competitie af op een prachtige derde plaats.

In de bekercompetitie heeft SV Laar tevens de kans om door te dringen tot de laatste acht teams. Hiervoor speelt het team op donderdagavond 22 februari een thuiswedstrijd tegen eersteklasser SHH.


Een bijdrage van Jan Lemmen