Weerter basisscholen zetten zich in voor duurzaamheid met de Junior Klimaatcoach

Algemeen Weert 1 reactie 3 min. leestijd
Archieffoto: leerlingen basisschool Aan de Bron behalen diploma Junior Energiecoach

Vier basisscholen in de gemeente Weert starten maandag 4 maart met de ‘Junior Klimaatcoach’, een educatief programma dat kinderen bewust maakt van klimaatverandering, biodiversiteit en water. In totaal starten 235 leerlingen en 16 leerkrachten met het lespakket, waarbij zij op speelse wijze worden betrokken bij belangrijke vraagstukken rondom duurzaamheid.

Eerlijker, kansrijk en groener Weert

Junior Klimaatcoach is er voor basisschoolkinderen van 7 tot 12 jaar. Het leert de kinderen op een interactieve manier meer over het milieu en hun rol in het behoud ervan. Door het doen van opdrachten, op school én thuis, worden de leerlingen aangemoedigd om bewuste keuzes te maken die een positieve impact hebben op het klimaat. De gemeente Weert ziet het onderwijs als belangrijke partner in het verduurzamen van de gemeente en stelt daarom het lespakket kosteloos beschikbaar voor basisscholen.

Wethouder Lizbeth Steinbach, onder andere verantwoordelijk voor onderwijs en duurzaamheid, is blij met het grote aantal inschrijvingen: “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving en het is goed om te zien dat onze basisscholen zich actief inzetten om het bewustzijn onder leerlingen te vergroten. Als gemeente vinden we het belangrijk om te investeren in de toekomst van onze Weerter gemeenschap. Via de Junior Klimaatcoach worden de kinderen betrokken bij het begrijpen en aanpakken van de uitdagingen waarmee onze gemeente wordt geconfronteerd. Zo vergroten we niet alleen hun kennis rondom duurzaamheid, maar leggen we ook het fundament voor een verantwoordelijke en bewuste generatie. Zo maken we Weert samen eerlijker, kansrijk en groener.”

Over de Junior Klimaatcoach

Op 4 maart start de Junior Klimaatcoach. Het lespakket is een broertje van de Junior Energiecoach, waar eerder al vier scholen aan meededen in Weert. In totaal beslaan de lessen vijf weken. Het programma is erop gericht om, naast opdrachten op school, ook het gesprek aan de keukentafel op gang te krijgen en zo ook ouders van leerlingen te bereiken met informatie over duurzaamheid en klimaatverandering.

Energiefixers voor een energiezuiniger huis 

De energiefixers van Warm Wonen Thuis zijn tijdens het programma van Junior Klimaatcoach in de wijk aanwezig om inwoners te helpen met kleine energiebesparende maatregelen. Kinderen die bezig zijn met Junior Klimaatcoach kunnen hun ouders vragen de hulp van een energiefixer in te schakelen. Meer informatie vind je op www.weert.nl/energiefixer.

Leren over circulariteit in de Warm Wonen Winkel

Meer leren over het voorkomen en hergebruiken van afval? Op zaterdag 16 maart, in de landelijke Week van de Circulaire Economie, worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd in de Warm Wonen Winkel. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor advies over het verduurzamen van je woning. Houd www.warmwoneninweert.nl in de gaten voor het programma.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie