Eerste Weerter omgevingsvergunning onder de Omgevingswet verleend

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Donderdag 14 maart is in Weert de eerste omgevingsvergunning onder de Omgevingswet overhandigd. Wethouder Thomas van Gemert overhandigde de omgevingsvergunning aan de familie Timmermans. Zij gaan een glazen luifel / carport realiseren bij hun woning.

Omgevingswet

Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Deze wet regelt alles voor de ruimte waarin we wonen en werken: de leefomgeving (zie onderstaande video). Deze nieuwe wet bundelt en vereenvoudigt de regels voor alles wat je buiten ziet, hoort en ruikt. Inwoners die een omgevingsvergunning aanvragen, doen dat sinds begin dit jaar volgens deze nieuwe regels.

Van idee tot omgevingsvergunning

Ga je zelf ook (ver)bouwen, slopen of het gebruik van een perceel of bouwwerk wijzigen? Wil je een boom kappen? Of iets anders in de leefomgeving aanpassen? Kijk dan op de website van de gemeente Weert voor meer informatie: www.weert.nl/van-idee-tot-omgevingsvergunning.

Bekijk een video over wat de omgevingswet is: https://youtu.be/tdVspdqG4hw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie