Gratis bloemzaden voor akkers en tuinen

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via: Gemeente Weert

Wil jij meer bloemen in je tuin? Of heb je een akker die je wilt opvrolijken met bloemrijke randen? De gemeente Weert doet mee aan het project bloemrijke akkerranden van de Plattelandscoöperatie. Inwoners kunnen gratis bloemzaden bestellen. 

Wethouder Lizbeth Steinbach: “Bloemrijke akkerranden en tuinen zien er mooi uit én zijn goed voor biodiversiteit. Help jij mee de gemeente extra kleur te geven?” 

Project bloemrijke akkerranden

De Plattelandscoöperatie verstrekt bloemzaad om akkerranden op te vrolijken. De mengsels zijn niet alleen een kleurige verschijning, maar het is ook goed voor bijen en andere bestuivers. Er kan dit jaar gekozen worden uit twee soorten inheemse mengsels: een bloemenmengsel of een wintervoedselmengsel met kruiden. 

Gratis zaadmengsels

Inwoners van de gemeente Weert krijgen bloemzaad voor de eerste 250m² gratis. Leden van de Plattelandscoöperatie kunnen zelfs 1000m² gratis krijgen. 

Heb je meer grond beschikbaar om velden en/of stroken in te zaaien? Dan kun je voor 50 euro per 1000m² bijbestellen. 

Ook als je geen groot stuk grond hebt, kun je meedoen aan de actie door gratis zaad te bestellen en je tuin in te zaaien. 

Aanmelden

Op de website van de Plattelandscoöperatie vind je meer informatie en de aanmeldlink: www.plattelandscooperatie.nl/project/bloemrijke-akkervelden-2024/. Het ingevulde aanmeldformulier moet vóór 1 april 2024 verstuurd worden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie