Nieuw initiatief, om te lachen: ‘De Gelachkamer’

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd
Ruud Smulders

Op donderdag 16 mei zal de eerste editie van de ´De Gelachkamer´ plaatsvinden in Theater de Huiskamer in Weert. Deze stand-up comedyclub zal een podium bieden aan opkomende stand-up talenten die graag hun materiaal willen testen voor het publiek. De avond zal begeleidt worden door een MC en er is een afsluitende act, dit keer niemand minder dan Ruud Smulders.

Nieuw initiatief

De Gelachkamer is een nieuw initiatief van de gebroeders Nordhausen. Heel hun leven hebben ze al interesse in cabaret en stand-up comedy. Nadat ze initiatieven bezochten in andere steden, rees het idee om ook zo’n avond te creëren in Weert.

De samenwerking met Theater de Huiskamer was snel gevonden, vanwege de knusse huiselijke sfeer van het cafégedeelte en hun enthousiasme voor cultuur. De avond heeft twee belangrijke uitgangspunten. Ten eerste willen we graag meer stand-up comedy aanbieden aan het Weerter publiek, dit in een laagdrempelige setting.

Talenten

Daarnaast willen ze (beginnende) artiesten een kans gegeven om materiaal uit te testen en speelervaring op te doen. Hierbij hopen ze ook lokale en regionale talenten aan te spreken. Ze hebben bijvoorbeeld met hun ‘Vastelaovendj’ een hele groep mensen die ook bezig is met een vorm van humor, theater en stand-up.

De opzet

De opzet van de avond is dat vier talenten een spot krijgen van ongeveer acht minuten en dat het geheel aan elkaar geregen wordt door een MC. Ook zal er telkens een afsluitende act zijn, welke al wat meer meters op de teller heeft staan. Om af te trappen hebben ze Ruud Smulders weten te strikken. Momenteel speelt hij zijn show ‘Rudiversum’ waarvoor hij lovende recensies ontvangt. Al met al belooft het een heerlijke avond te worden met diverse artiesten. Dus scoor snel een kaartje, leun achterover en laat je verrassen.

Wil je op de hoogte blijven van dit initiatief, check dan:

Wie? Wat? Waar?

  • De Gelachkamer @ Theater de Huiskamer
  • Donderdag 16 mei
  • Aanvang avond: 20.00 uur (eind +/- 21.45 uur)
  • Deur open: 19.00 uur
  • Prijs: 12,50 euro (excl. administratiekosten)
  • Tickets: https://eventix.shop/tz3qkdzm

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie