Zijn studenten van Gilde Opleidingen hun geld de baas?

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Woensdag 13 maart werd op het Gilde Opleidingen aandacht besteed aan de ‘Week van het Geld’ met als onderwerp ‘Hoe ben jij GELD de BAAS’. Onder leiding van de Gemeente Weert en Punt Welzijn kregen de studenten informatie over verschillende geldzaken, zaken die jongeren zouden moeten weten. In de vorm van een quiz werd getest of de jongeren kennis hadden over dit onderwerp. Na afloop kregen de studenten een versgemaakte pizzapunt.

Week van het geld

Van 11 tot en met 15 maart wordt dit jaar de ‘Week van het geld’ onder de aandacht gebracht. De ‘Week van het geld’, opgezet door het platform Wijzer in Geldzaken, wil jongeren klaarstomen voor financiële zelfstandigheid onder het motto: ‘jong geleerd is oud gedaan’. Dit initiatief is heel belangrijk om kinderen en jongeren blijvend te helpen met geldzaken, zowel op school als thuis.

Tijdens de ‘Week van het Geld’, maar ook op andere momenten, biedt de mogelijkheid om met behulp van lesmateriaal en diverse activiteiten in de klas aandacht te besteden aan het ontwikkelen van financiële kennis.

De studenten

Tijdens het bezoek aan het Gilde Opleidingen werd er gesproken met twee studenten, Dain Krops en Paola Sonnemans. Volgens hen is ‘de Week van het geld’ een goed initiatief om jongeren meer kennis te geven over financiële onderwerpen. Zelf konden zij de vragen tijdens de quiz gemakkelijk beantwoorden, maar ze merkten dat niet alle klasgenoten het even makkelijk vonden. Zo was er een vraag: “hoeveel jongeren verkeren er in financiële nood”. Waarbij het antwoord één op de vijf jongeren is. Daar schrokken de studenten van. Dain en Paola benadrukken het belang dat studenten kunnen en durven praten wanneer ze in moeilijkheden zitten. Een week als deze kan volgens hen bijdragen aan het verlagen van die drempel.

Wethouder

Namens de gemeente Weert was wethouder Martijn van den Heuvel aanwezig. Hij sprak over de ‘Week van het geld’ en waarom deze week zo belangrijk is. Volgens Martijn is het van belang om studenten niet alleen tijdens deze week, maar altijd bij te scholen over geldzaken. Het viel hem op dat niet alle jongeren weten wat ze moeten doen wanneer ze 18 jaar worden. Ook schrok hij van het feit dat één op de vijf jongeren in financiële nood verkeert. Hij moedigt iedereen die in nood verkeert aan om erover te praten. Het is niet iets om je voor te schamen, gaf hij aan.

In deze video vertellen ze waar het meeste geld aan wordt besteed door jongeren: https://youtu.be/iXRHMdYJ57s

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie