Overlast van wespen in de gemeente Weert: wat doe je ertegen? 

Zakelijk Reageer 4 min. leestijd
Foto via: Pixabay

Soms klagen mensen bij de gemeente over last van wilde dieren. Dit zijn de dieren die hier vanzelf leven. Ze kiezen gewoon de plek uit die ze het fijnst vinden, zonder te letten op waar de gemeente ophoudt. In Weert zie je dus ook wilde dieren. Elk dier heeft zo zijn eigen manieren en zoeken hun eigen plekjes. Soms zorgen ze voor problemen. Ook beestjes die we als ongedierte zien, zoals ratten en wespen, kunnen voor overlast zorgen. Op deze pagina geven we je tips over wat je kunt doen als je last hebt van wespen. 

Melding doorgeven aan de gemeente 

Het is eigenlijk niet de taak van de gemeente om ongedierte in openbare plekken aan te pakken. Maar als er echt gevaar dreigt voor de omgeving, bijvoorbeeld als er zoveel ongedierte is dat een hele buurt of wijk ziek kan worden, dan komt de gemeente wel in actie. Als je zoiets merkt, kun je het doorgeven bij melding openbare ruimte. 

Gevolgen van een wespennest 

Wespen zijn niet alleen vervelend voor mensen die in de buurt zijn. Wist je dat ze ook schade kunnen voorzaken aan je spullen?Een wespennest dicht bij je huis kan dus voor een hoop stress zorgen, vooral als er iemand in de buurt is die allergisch is voor wespen. Daarbij zitten die nesten soms op plekken waar je moeilijk bij kunt, zoals in muren of op zolders. Dit maakt het een flinke uitdaging om het weg te halen. 

Waarom zelf verwijderen niet aan te raden is 

Hoewel je misschien denkt dat je geld bespaart door zelf een wespennest weg te halen, is dat echt een slecht idee. Een kleine fout kan ervoor zorgen dat de wespen je aanvallen en dat kan flink misgaan. Wespen worden snel boos als ze denken dat ze in gevaar zijn, dus zonder de juiste kleding en spullen is het heel gevaarlijk om zelf aan de slag te gaan. Wil je dan toch een wespennest verwijderen? Het is dan veel veiliger om een professional in te schakelen die weet hoe het moet.

Kosten van het verwijderen van een wespennest 

Wat het kost om een wespennest te verwijderen hangt af van waar het nest zit en hoe groot het is. Een bestrijder uit de buurt kan langskomen om alles te bekijken en je dan precies vertellen wat het gaat kosten. Ja, je moet ervoor betalen, maar een professional inschakelen betekent wel dat je zeker weet dat het goed gebeurt. Op die manier kun je er pas echt voor zorgen dat het probleem opgelost wordt. 

Veilige en effectieve bestrijdingsmethoden 

Professionele ongediertebestrijders weten precies hoe ze veilig en effectief wespennesten kunnen aanpakken. Vaak spuiten ze een speciaal poeder in de openingen van het nest. Dit gif doodt de wespen binnen een paar dagen. Zo wordt het hele nest opgeruimd zonder dat je bang hoeft te zijn dat je wordt aangevalen. 

Beschermende maatregelen voor de toekomst 

Als je niet wilt dat wespen je in de toekomst lastigvallen, kun je het beste nu al wat dingen doen om ze weg te houden. Zorg ervoor dat ze niet binnen kunnen komen door kieren en gaten dicht te maken. En wespen houden van etensresten, dus zorg dat je je eten goed afdekt en je vuilnisbakken goed sluit.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie