Bevolkingsonderzoek borstkanker in Weert 

Informatie Reageer 2 min. leestijd
Foto via Bevolkingsonderzoek Nederland

Bevolkingsonderzoek Nederland start 13 juni 2024 met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Weert. Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar die in het postcodegebied 6001-6003, 6004, 6005, 6006 en 6039 wonen, ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek. 

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een onderzoekscentrum op het parkeerterrein van sportpark Boshoven, aan het Vrakkerveld in Weert. 

Veel voorkomende vorm van kanker 

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Daarom is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker. 

Bevolkingsonderzoek 

Het bevolkingsonderzoek is voor mensen van 50 tot en met 75 jaar. Zij ontvangen eens per 2 jaar een schriftelijke uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. Het onderzoek is vrijwillig en gratis. 

Gelijk aanbod 

Het bevolkingsonderzoek moet voor alle vrouwen in Nederland gelijk zijn. Dat is op dit moment niet zo. In de ene regio moeten vrouwen langer wachten op het onderzoek dan in een andere regio. Om de verschillen te verkleinen, kan het zijn dat het onderzoek op een andere locatie plaatsvindt. Het kan ook zijn dat de cliënt langer moet reizen naar het onderzoekscentrum. 

Meer informatie 

Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kun je terecht op de website www.bevolkingsonderzoeknederland.nl of op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur bellen naar 088 – 00 01388. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie