Infoavond groene ontwikkeling en verkeersveiligheid Ringbaan-Zuid

Informatie 1 reactie 2 min. leestijd
Archieffoto - Ringbaan-Zuid

De gemeente Weert gaat een groen gebied realiseren aan de buitenzijde van Ringbaan-Zuid, het project ‘Stadsrandzone-Zuid’. Daarnaast doet de gemeente onderzoek naar een goede doorstroom van verkeer en een veilige oversteekplaats voor fietsers en wandelaars bij de Ringbaan-Zuid. De gemeente Weert vertelt je graag meer over deze twee projecten tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 15 mei.

Stadsrandzone-Zuid en Ringbaan-Zuid

Het project Stadsrandzone-Zuid ligt aan de buitenzijde van de Ringbaan-Zuid. Dit ‘groene’ gebied moet ruimte bieden aan bloemen, planten en bomen en gaat het overtollig regenwater van nabij gelegen wijken opvangen. Naast de opvang van regenwater, willen ze ook dat het gebied ruimte biedt aan de ontspanning van inwoners. Door het aanplanten van 140 bomen is er inmiddels een start gemaakt met dit project.

Daarnaast start het project ‘oversteek Ringbaan-Zuid’. In dit project onderzoeken ze de doorstroming van het verkeer op de Ringbaan-Zuid en de mogelijkheden voor een veilige oversteekplaats voor fietsers en wandelaars.

Suggesties zijn welkom

Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen ze je de achtergronden, doelstellingen en de voortgang van beide projecten. De gemeente hoort graag wat je van de projecten vindt en ze staat open voor suggesties, opmerkingen en vragen. Alle informatie die ze ophalen, gebruiken ze om verder onderzoek te doen en toe te werken naar een definitief ontwerp. Ze doen dit samen met de externe partners Kragten en Accent Adviseurs.

Informatiebijeenkomst op 15 mei

De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 15 mei 2024 van 19.30 – 21.30 uur, locatie Buurthuis Moesel, Christinelaan 25 Weert. Wil je erbij zijn? Je kunt gewoon binnenlopen, vooraf aanmelden is niet nodig.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie