WeertEnergie zet net als Antje van de Statie Weert op de kaart

Spotlight 8 reacties 2 min. leestijd

Van de 23.000 huishoudens in Weert kan dankzij WeertEnergie al de helft worden voorzien van lokaal opgewekte groene stroom. Daarmee zet de energiecoöperatie Weert op de kaart, net zoals Antje van de Statie dat zo’n 100 jaar geleden deed met haar Wieërter vlaetjes.

Antje van de Statie zorgde destijds voor een transitie, net zoals WeertEnergie zich in de huidige tijd hard maakt voor de transitie naar duurzame energie. Als lokale energiecoöperatie steunt WeertEnergie Antje de Musical dan ook graag, om zo samen de lokale geschiedenis van Weert te omarmen.

WeertEnergie omarmt daarnaast nog veel meer lokale projecten, om – net zoals Antje dat vroeger deed – het leven van de lokale inwoners een stuk aangenamer te maken. De energiecoöperatie droeg onder andere bij aan het opknappen van de kapel op Schoor, deed een donatie voor de komst van AED’s in Nederweert-Eind en Vrouwenhof en gaf de dorpsraad Altweerterheide financiële ondersteuning. Allemaal “vertrouwd en in de buurt”, zoals WeertEnergie ook haar eigen 100% lokaal opgewekte groene stroom noemt.

Sponsorvideo

Bekijk hier de sponsorvideo waarin Huub Nouwen namens WeertEnergie vertelt wat de energiecoöperatie kan betekenen voor de inwoners van Weert: https://wdg.li/ovz4pxu


In dankbare herinnering aan dhr. Piet Loomans, voormalig vrijwilliger van WeertEnergie en zichtbaar in bovenstaande video.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
8 reacties