Zomerpakket voor gezinnen met een kleine beurs

Lokale ondernemers maken het mogelijk

Kinderen Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto door Carlo van Hout

Voor gezinnen met een kleine beurs is ook dit jaar het zomerpakket beschikbaar. Het zomerpakket is een op maat afgestemd pakket met vrijkaartjes en leuke ideeën voor kinderen. Het pakket wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende ondernemers uit Weert en Nederweert. Wethouder Martijn van den Heuvel (Weert) en wethouder Carla Dieteren (Nederweert): “Met het zomerpakket willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in de gemeenten Weert en Nederweert een leuke zomervakantie hebben. We zijn de ondernemers ontzettend dankbaar dat ze dit mogelijk maken.”

Wie kan het pakket aanvragen?

Het zomerpakket wordt aangeboden aan kinderen van 0 tot en met 18 jaar uit gezinnen met een inkomen niet hoger dan 120% van het sociaal minimum. Alleen inwonende gezinsleden tellen mee. De gemeente controleert deze gegevens.

Inwoners die een brief hebben ontvangen over het Zomerpakket kunnen zich tot en met vrijdag 7 juni aanmelden via weert.nl/zomerpakket of nederweert.nl/zomerpakket. Inwoners in de doelgroep die geen brief hebben ontvangen kunnen contact opnemen met de gemeente. 

Welke ondernemers doen mee?

Het zomerpakket wordt mogelijk gemaakt door Blauwe Meertje, Cinema Gotcha!, Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Pins en Pints Bowlen, Openluchtmuseum Eynderhoof, KidsPlaza Weert, Klimbos Weert, Buitencentrum De Pelen, zwembad de IJzeren Man, ijssalons Florence en Bacio, Bibliocenter, Punt Welzijn en de gemeenten Nederweert en Weert.

Hoe werkt het?

Ieder gezin mag twee activiteiten kiezen. De bonnen, kaartjes of munten worden per post opgestuurd en zijn geldig van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus 2024.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie