Kinder Vakantie Werk ontvangt steun Stichting Provisus St.-Jozef

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto's via: Provisus

Samen met klasgenoten en buurtkinderen een aantal dagen plezier maken en van de vakantie genieten, met elkaar. Onder leiding van (jonge) vrijwilligers die net zoveel genieten als de deelnemende kinderen. Veelal zelf in hun kinderjaren deelgenomen aan Kinder Vakantie Werk (KVW).

Creativiteit staat onder druk

Met veel enthousiasme én creativiteit ieder jaar weer: thema’s bedenken, overleggen wat ze gaan doen, waar ze naartoe gaan, de natuur in, hutten bouwen, spellen klein en (heel) groot uitwerken, knutselactiviteiten verzinnen, mogelijk een uitstapje met een bus plannen, een speurtocht of GPS-tocht uitzetten, workshops regelen, een open podium/feestavond organiseren. Een keur aan activiteiten waar de deelnemende kinderen vooral samen veel plezier aan beleven en onder andere van leren om contact te maken met anderen, samen te delen en samen te werken.

Niet alleen voor de kinderen een leuke en leerzame week, ook de vrijwilligers doen ervaringen op waar ze in hun verdere (werkende) leven veel profijt van hebben.

Maar de creativiteit staat onder druk: hoe kunnen ze met de inflatie die toffe activiteiten bekostigen en dan ook nog de eigen bijdrage zo laag mogelijk houden? Want dat is een belangrijk streven van KVW, ieder jaar weer. Ze staan graag klaar voor ieder kind.

Stichting Provisus St.-Jozef helpt mee aan KVW

Stichting Provisus St.-Jozef draagt, naast gelukkig nog vele andere sponsoren, graag bij aan dit streven. Zij doet dit door, tot en met haar jubileumjaar in 2026, een vast bedrag en per deelnemend kind een bijdrage te leveren.

Dit voornemen is bekendgemaakt tijdens een gezellige, inspirerende én verbindende avond waarbij alle organisaties van KVW uit het werkgebied van Provisus aanwezig waren. De organisaties geven aan dat de bijdrage van Provisus hen in staat stelt om bijvoorbeeld EHBO-cursussen te organiseren, extra aandacht te kunnen besteden aan thema’s als gezonde voeding, en workshops te kunnen regelen tijdens de KVW-week.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie