Leerlingen Aan de Bron en juf Danny steunen Toon Hermans Huis Weert

Algemeen Reageer 3 min. leestijd
Ingestuurde foto

Danny Moonen-Willems, echtgenote van Ron en moeder van Robin en Tijn, onderwijzeres aan basisschool Aan de Bron, kreeg in januari 2021 te horen dat zij uitgezaaide borstkanker had. Een hard gelag voor haar, haar gezin en de andere mensen om haar heen.

Danny zocht zelf een weg om met deze vreselijke ziekte om te gaan. Zij ging zich verdiepen in de ziekte en de diverse behandelmethoden en werkte mee aan de totstandkoming van een platform voor de Borstkankervereniging.

Sponsorloop

Samen met haar collega’s en de leerlingen van basisschool Aan de Bron zette zij zich in voor en nam zij in 2022 deel aan Lopen voor Hoop, de sponsorloop voor het Kankeronderzoekfonds Limburg en het Toon Hermans Huis in Weert. Haar ziekte was voor de basisschoolleerlingen de stimulans om tijdens het Zomer Pleinfestijn 2023 in het park bij de school een sponsorloop voor het Toon Hermans Huis te houden. Zij wisten maar liefst € 652,70 bij elkaar te lopen. Enkele weken geleden overhandigde de leerlingenraad dit bedrag aan het Toon Hermans Huis Weert e.o. Naar wens van de leerlingen wordt dit bedrag besteed aan een uitje voor de gasten van het huis.

Ter ere van Danny

Danny genoot van de kookworkshops in het Toon Hermans Huis. Heel bijzonder was dat zij en haar man Ron in het huis, samen met leerlingen van de school, een mooie Toons Taart versierden ter ere van haar zelf. 

Danny Moonen-Willems overleed op 14 mei 2024 op 49-jarige leeftijd. Zij had als wens dat bij haar afscheid een donatie gedaan kon worden aan het Toon Hermans Huis Weert e.o. Een donatie speciaal voor de gasten van de kookworkshops, waar zij zoveel steun en plezier aan had beleefd. De wens van Danny ging in vervulling. Na de eerdere donatie van de leerlingen van basisschool Aan de Bron kon Ron Moonen vorige week een bedrag van maar liefst € 1600,- aan het huis overhandigen.

Dankwoord

Ron, Robin en Björn en Tijn Moonen danken de leerlingen en leerkrachten van Aan de Bron voor hun steun aan hun juf en collega Danny. Daarnaast danken zij iedereen die aan de wens van Danny, om bij haar afscheid een donatie te doen aan het Toon Hermans Huis Weert, heeft bijgedragen. Het Toon Hermans Huis Weert e.o. dankt de familie Moonen en basisschool aAan de Bron voor hun acties en mooie donaties.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie