Voormalig postduivengebouw tijdelijk atelier graffitikunstenaar

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Het voormalige postduivengebouw aan Vrakkerveld 2b heeft een nieuwe, tijdelijke bestemming gekregen. Via leegstandsbeheer is het pand op vorige maand in gebruik gegeven aan een lokale graffitikunstenaar. De gemeenteraad van Weert is recent geïnformeerd over deze nieuwe en tijdelijke invulling.

De gemeenteraad had op 12 juli 2023 al besloten om het gebouw aan Vrakkerveld 2b te slopen als onderdeel van de herinrichting van Open Park Weert. Het pand, dat voorheen door de postduivenvereniging werd gebruikt, kwam leeg te staan nadat de erfpacht per 1 januari 2024 was opgezegd. Voordat het pand wordt gesloopt kan het nog tijdelijk worden gebruikt.

Anti-kraak

Om problemen zoals brandstichting en kraken te voorkomen, wordt het gebouw nu tijdelijk beheerd door een leegstandsbeheerder. De graffitikunstenaar gebruikt de ruimte als atelier en voor het houden van exposities. Inmiddels zijn de buitenmuren van het gebouw versierd door verschillende internationale kunstenaars. Deze kunstwerken zijn vergelijkbaar met de kunstwerken op de gebouwen van de Hang-Out en het Zuilenkabinet. Echter, de kunstwerken zullen verdwijnen met de sloop van het gebouw, zoals vermeld in de brief aan de gemeenteraad.

Pand blijft eigendom van gemeente

Het pand blijft eigendom van de gemeente Weert en de kunstenaar betaalt maandelijks een gebruikersvergoeding aan de leegstandsbeheerder. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van de ruimten en er wordt regelmatig gecontroleerd of het gebouw conform deze afspraken wordt gebruikt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie