Koldergallereej: dao krieje kâl van

Voor de 49e keer draaien 15 Weerter kunstenaars van de Koldergallereej weer op volle toeren met het thema “dao krieje kâl van”. Café Trammelant (lees: Tramhalt) zal op donderdagmiddag 9 februari worden vol gehangen met hun spraakmakende resultaten.

De opening vindt plaats op vrijdag 10 februari om 20.00 uur door de wethouder van cultuur Geert Gabriels en de nieuwe Stadsprins in de vorm van een verbale battle. Dat wil zeggen dat ze elkaar gaan overtreffen in sterke verhalen ‘woe je kâl va kriegtj’. Iris van der Zanden en Ton Adriaens maken er een bonte opening van en Erik Fikken zingt toepasselijke kolderliedjes.

Hoogtepunt van de koldergalereej is de jaarlijkse veiling met heringbieten op Aswoensdag 1 maart 2017 vanaf 20 uur, waarin alle kunstwerken door een deskundig publiek op hun waarde worden geschat. Nieuw is de veiling van 15 kolderstukken voor een goed doel: het Zintuigenpark in oprichting.

Voor een sneak preview geeft www.facebook.com/kolder.weert al een vooruitblik op deze hilarische gebeurtenissen. Entree is gratis en iedereen is welkom dus zorg dat je er bij bent!

poster_koldergallereej

X