Het Jeugdcultuurfonds start samen met Mad Skills – dé expert op het gebied van Urban Culture en Sports – een dansactie om meer kinderen de kans te geven te dansen en deel uit te maken van een groep waar het gaat om het maken van plezier en vrienden. Een plek waar iedereen welkom is, of je nu wel of niet kunt dansen. The Floor is Yours gaat op 1 april in vijf steden van start, ook in Weert.

Het aanstellen van Angelo Martinus als combinatiefunctionaris Urban Culture in Weert werpt zijn vruchten af. Buiten het organiseren en ondersteunen van meerdere projecten wist Angelo ook dit project naar Weert te halen.

The Floor is Yours is een project dat zal worden uitgevoerd in de steden Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen en Weert. In Weert start op 7 april een serie van tien lessen met danscoach Raymon Truijen, bekend uit de Urban dans scene en de successen met de groep Fresh Allstars. Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen. De lessen zijn een uitstekende manier om kennis te maken met breakdance. De kosten voor de hele serie danslessen bedraagt 25 euro. Als ouders de lessen niet kunnen betalen, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdcultuurfonds.

Mee naar de battle
Onderdeel van The Floor is Yours zijn vijf dancebattles van de Nederlandse Breakdance League in Utrecht, Rotterdam, Weert en Groningen. Hier maken de deelnemers kennis met het wedstrijdelement van breakdance. Deelname mag, niets is verplicht. Het project eindigt op EMOVES, het Urban Culture festival in Eindhoven op 17 juni. De kinderen maken dan kennis met alle onderdelen van Urban culture en kunnen dé internationale breakdance wedstrijd, de World Bboy Classic Final, bijwonen!

ZappLive
Lorenzo Caboni is aangesteld als ambassadeur van het JeugdCultuurFonds. Samen met coach Raymon zal hij op zaterdagochtend 25 februari te zien zijn bij ZappLive op NPO3. Hier zullen Lorenzo en Raymon wat breakdance moves showen, aanleren en vertellen over het project.

Waar en wanneer starten de danslessen?
Dansschool Fresh
Parallelweg 168, Weert
Lessen op vrijdag van 16.00 – 17.30, eerste les op 7 april 2017.
Dansdocent: Raymon Truijen

Meedoen?
Inschrijven kan op www.jeugdcultuurfonds.nl/thefloorisyours

Video met trailer:
https://youtu.be/qxzIBRC1Mx4

TFIY_FLYER_STEDEN_WEERT2