Deelnemers opschoondag goed uitgerust op pad

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Vandaag wordt de Landelijke Opschoondag georganiseerd en ook in Weert hebben mensen deelgenomen aan dit initiatief. Voorafgaand aan hun opruimactiviteiten kregen de deelnemers op Sportpark Boshoven gezamenlijk hesjes, vuilniszakken en afvalknijpers uitgereikt tijdens een gezamenlijk aftrapmoment.

Vanaf het startpunt hadden de deelnemers verschillende opties om gezamenlijk een route te lopen, zoals langs het kanaal, de Ringbaan, Boshoven of richting de stad. Op het sportpark gingen de deelnemers met enthousiasme aan de slag.

Speciale Hesjes

Sinds maart 2021 bestaat het platform Schoon Weert op Facebook, waar Weertenaren die zich inzetten tegen zwerfafval tips en ervaringen kunnen delen, en waar soms gezamenlijke acties worden georganiseerd. Ook de gemeente Weert heeft zich bij deze groep aangesloten.

Om alle Weerter zwerfafvalhelden te waarderen en herkenbaar te maken, heeft de gemeente op initiatief van actieve ‘Schoon Weertse’ Tillie Joosten hesjes laten produceren. Vandaag werden deze hesjes uitgereikt. Hiermee kunnen de deelnemers laten zien dat ze actief bijdragen aan de strijd tegen zwerfafval.

Kleine acties, groot verschil

Wethouder Lizbeth Steinbach: “Ik ben iedereen jaar ontzettend blij om te zien dat zo veel inwoners, verenigingen en organisaties zich inzetten voor deze actie. Met alle kleine acties bij elkaar, maken we samen een groot verschil.”


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie