Medailles voor ReddingsBrigade

Tijdens het Hemelvaartweekend nemen de masters van ReddingsBrigade Weert deel aan het EK Lifesaving Masters in Alicante. Acht heren strijden in hun eigen leeftijdscategorieën met 270 andere deelnemers om de medailles. En met succes. Op donderdag hebben zij diverse keren het podium weten te behalen.

Zo waren er donderdagochtend al een 2e en een 3e plaats voor Jan en Huub bij het 100 meter hinderniszwemmen. Daarna waren er zilveren en gouden medailles voor de estafetteploegen bij de 4 x 50 meter hinderniszwemmen.

Na de pauze ging de strijd verder en behaalden Pieter en Stefan goud bij de line throw, was er zilver voor Guus en Bart in hun leeftijdscategorie en haalden ook Jan en Huub een gouden medaille op dit onderdeel. Later werden Huub en Jan nog een keer 1e en 2e op het onderdeel lifesaver.

Ook vrijdag gingen de wedstrijden in het zwembad met succes verder. In de ochtend waren er weer prijzen voor Jan en Huub (2e en 3e) op de 100 meter popduiken met zwemvliezen. En ’s middags draaiden ze dit om bij de 50 meter popvervoeren. Ook de estafetteteams behaalden weer medailles. Goud bij de 4 x 50 meter torpedoboeiestafette en goud en zilver bij de 4 x 25 meter popvervoeren.

Op zaterdag en zondag volgen de wedstrijden op het strand en ook dat belooft een spannende strijd te worden.