Bijeenkomst zonnepark Weert

De burgercoöperatie WeertEnergie houdt op dinsdag 19 december een informatieavond over hoe je kan deelnemen aan het Zonnepark Weert. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur en wordt gehouden in het clubgebouw Hockey Vereniging Weert (HV Weert), aan Parklaan 1a in Weert.

WeertEnergie gaat een zonnepark in de gemeente Weert aanleggen en wil de lokaal op-gewekte energie delen met zoveel mogelijk inwoners en bedrijven in de gemeente Weert. Het gaat om zo’n 5200 zonnepanelen, waarmee 300 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien.

Het zonnepark maakt het voor iedereen mogelijk om te profiteren van lokaal opgewekte groene stroom. Ook als je geen zonnepanelen op jouw woning of bedrijf kan plaatsen, omdat het dak ongunstig ligt ten opzichte van de zon, je in een appartement woont en geen eigen dak hebt of om welke andere reden dan ook. Het kan natuurlijk ook zijn dat je al zonnepanelen heeft, maar nog meer rendement wil halen. Ook dan is het interessant om mee te doen met het collectief zonnepark in Weert.

Wie nu instapt met een deelneming van 1.990 euro voor 1.000 kWh, krijgt de komende 15 jaar een vergoeding voor zijn stroomkosten en betaalt geen energiebelasting voor 1.000 kWh. Tevens ben je automatisch vijftien jaar lang lid van de coöperatie WeertEnergie en kun je meebeslissen hoe de energie wordt gebruikt. Een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 3000-4000 kWh per jaar aan stroom nodig. Wil je bijvoorbeeld voor 3000 kWh participeren in het zonnepark dan leg je voor driemaal 1000 kWh, eenmalig het bedrag van 5970 euro in. Word deelnemer van het collectief zonnepark. Samen maken we het milieu schoner.

Meer informatie over participeren in het zonnepark is te vinden op www.weertenergie.nl.

Graag van tevoren aanmelden voor de bijeenkomst op 19 december om 20.00 uur in het clubgebouw van Hockey Vereniging Weert (HV Weert) aan Parklaan 1a in Weert door een mailtje te sturen naar [email protected]