De burgercoöperatie WeertEnergie houdt op dinsdag 19 december een informatieavond over hoe je kan deelnemen aan het Zonnepark Weert. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur en wordt gehouden in het clubgebouw Hockey Vereniging Weert (HV Weert), aan Parklaan 1a in Weert.

WeertEnergie gaat een zonnepark in de gemeente Weert aanleggen en wil de lokaal op-gewekte energie delen met zoveel mogelijk inwoners en bedrijven in de gemeente Weert. Het gaat om zo’n 5200 zonnepanelen, waarmee 300 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien.

Het zonnepark maakt het voor iedereen mogelijk om te profiteren van lokaal opgewekte groene stroom. Ook als je geen zonnepanelen op jouw woning of bedrijf kan plaatsen, omdat het dak ongunstig ligt ten opzichte van de zon, je in een appartement woont en geen eigen dak hebt of om welke andere reden dan ook. Het kan natuurlijk ook zijn dat je al zonnepanelen heeft, maar nog meer rendement wil halen. Ook dan is het interessant om mee te doen met het collectief zonnepark in Weert.

Wie nu instapt met een deelneming van 1.990 euro voor 1.000 kWh, krijgt de komende 15 jaar een vergoeding voor zijn stroomkosten en betaalt geen energiebelasting voor 1.000 kWh. Tevens ben je automatisch vijftien jaar lang lid van de coöperatie WeertEnergie en kun je meebeslissen hoe de energie wordt gebruikt. Een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 3000-4000 kWh per jaar aan stroom nodig. Wil je bijvoorbeeld voor 3000 kWh participeren in het zonnepark dan leg je voor driemaal 1000 kWh, eenmalig het bedrag van 5970 euro in. Word deelnemer van het collectief zonnepark. Samen maken we het milieu schoner.

Meer informatie over participeren in het zonnepark is te vinden op www.weertenergie.nl.

Graag van tevoren aanmelden voor de bijeenkomst op 19 december om 20.00 uur in het clubgebouw van Hockey Vereniging Weert (HV Weert) aan Parklaan 1a in Weert door een mailtje te sturen naar [email protected]

22 REACTIES

 1. wat een stelling. Samen maken we het milieu schoner. dat klopt niet. Het proces voor het maken van zonnepanelen is een van de meest vervuilende technieken op dit moment. Dus eerst flink het milieubelasten en daarna ervan profiteren en als je er na 15 jr. (houdbaarheidsdatum) vanaf wilt heb je hetzelfde vervuilende afval als asbest nu.

 2. Wat een onzin. Hoewel de productie energie kost en belastend is voor het milieu is dat na ongeveer 2 jaar al terugverdiend. Het is in elke geval veel minder belastend voor het milieu dan veel alternatieven.

 3. Silicium vergelijken met asbest, die kende ik nog niet. Het is wel allebei een delfstof.
  Waar ik wel vraagtekens bij zet is de aftrek energie belasting en
  1 megawatt aftrek. Op het moment dat de salderingsregeling gaat ophouden in 2023 en als het aan Rutte 3 ligt in 2020, dan gaat deze vlieger niet op. Dan ben je dus mooi in de aap gelogeerd met je investering van €2000 voor 1000kw per jaar.

 4. Correct. Dit is de grootste bedreiging voor de toekomst van zonnepanelen in Nederland. De regering gaat met zonnepanelen dezelfde fratsen uithalen als met je huis aflossen: Aan de voorkant promoten en vervolgens belasten.

  Wordt tijd dat de accu’s voor dit soort toepassingen worden doorontwikkeld: dikke accu aanschaffen en volledig off-grid gaan met 40 panelen.

 5. De initiatiefnemers kunnen na verloop van tijd, hun zonnepanelenpark verkopen aan Essent of Nuon…en dan ben je in de aap gelogeerd….!! Dit is ook met de glaskabel gebeurd…Brabantnet ..en Lybrant bestaan allang niet meer……
  Dus wie worden er beter van…. De zakelijke initiatiefnemers….

 6. Er is inmiddels een nieuw patent voor de verbeterde lithiumcel,
  capaciteit verdrievoudigd daardoor en het lek in de isolator is daardoor voorbij. Hij is echter nog niet in grote productie.
  Maar ik zou hier ook graag off-grid gaan, maar is nu nog erg kostbaar. Overigings vindt ik dat de grote zonneparken er een waterstofproductie centrale bij moeten hebben zeker de zonneparken zoals die in Budel gebouwd gaan worden.
  Er is nu al in piek momenten teveel zonnestroom, deze ter plekke omzetten in waterstof zou het rendement drastisch verhogen. er komt nu namelijk een moment dat parken van het net af geschakeld gaan worden wegens overproductie.

 7. Even een weetje voor jou.

  Bij “zakelijke initiatiefnemers” draait het in hoofdzaak om, jaja…..omzet en winst, gek hè 🙂

 8. Je kunt beter geld op de bank laten staan. Heb je meer rendement dan met zonnepanelen. Terugverdient in 2 jaar. Droom lekker verder. Dit verdien je nooit terug. Het blijft geld kosten.

 9. Had hier een stukje geschreven met link, verwijzend naar de verbeterde lithiumcel, is echter verwijderd. Deze cel zal binnen 2 jaar in productie komen. Capaciteit 3x de huidige.
  De isolator is hierbij vervangen. Het brandgevaar is daardoor ook weg.
  Het zou ook slimmer zijn als bij de grote zonneparken zoals ook op Metalot gebouwd gaan worden een eigen waterstof producerende eenheid gebouwd zou worden. Waarom?
  Nu al hebben we in piekmomenten teveel zonnestroom waardoor
  zonneparken van het net zullen moeten. als deze hun eigen waterstof gaan maken is bij overproductie het rendement gewaarborgd. Zal geen linken plakken, anders is dit voor niks getypt.

 10. Dromen zijn niet altijd bedrog. Mijn zelfbouw zonnepanelen installatie van 5 kwh Piek was in 2 jaar terugverdiend.
  Wekt ong. 4000 kilowatt per jaar op. Voor €120 heb je al een
  250 Wp paneel, ik had ze nog wat goedkoper.

 11. te vaag en geen details waar berekeningen op gebaseerd zijn. 1.000KwH zegt in principe niks. Welke panelen worden ingezet mono-of multi kristalijn of goedkope folie panelen.Welke gelijkrichters, welke efficiëntie. 230 Wp of 350 Wp panelen. Welk kabel en welke connectoren. Welke calculatie ligt hier hieraan ten grondslag. Allemaal een beetje wazig en onduidelijk dit verhaal. Laat erg veel openingen en uitwegen open.

 12. Ze praten ook over 1000 kWh en niet over 1000 Wp. Dus welke panelen, omvormers of kabels er gebruikt worden maakt niet uit. Jij krijgt voor 1990 euro 1000 kWh. Of ze daar nu 1000 of 2000 Wp voor nodig hebben maakt dan verder niet uit. Desalniettemin is het interessante info die ik ook wel wil weten.

 13. In het bericht staat nergens 2 jaar. Een reactie benoemd 2 jaar m.b.t. de energiekosten van het maken terugverdienen. Dit gaat niet over financieel rendement.

 14. Mijn installatie van 3060 wP levert de laatste 2 jaren 3100 kWh en kostte me slechts 2400 euro door ze zelf te plaatsen. Aangezien ze over de tijd van 25 jaar tot maximaal 80% degraderen zullen ze gemiddeld 2790 kWh per jaar leveren x 25 = 69750 kWh. Wel heb ik in die tijd nog eens een nieuwe omvormer nodig a 500 euro. 2900 euro / 69750 kWh = 4,16 cent per kWh. In het zonnepark is het 1000 kWh x 15 jaar = 15000 kWh. 1990 euro / 15000 kWh = 13,27 cent per kWh. Nog altijd vele malen goedkoper dan het Net waar een Piek/Normaal tarief onder de 19 cent totaal een uitzondering is.

Comments are closed.