Op 10 december, de Dag van de Mensenrechten schrijven honderduizenden mensen wereldwijd brieven voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangen zitten, gediscrimineerd worden, gemarteld zijn of worden bedreigd. Ook in Weert gaat men schrijven voor 10 mensen namens Amnesty International.

Een voorbeeld: voor Ni Yulan uit China. Ze is advocaat, nam het op voor mensen die uit hun huis werden gezet. Ze werd gearresteerd, gemarteld en zit nu in een rolstoel. Ze is uit haar huis gezet en wordt regelmatig opgepakt en weer in de gevangenis gezet.

Vorig jaar werden vanuit Weert 215 brieven en 130 groetenkaarten geschreven.

Amnesty afdeling Weert hoopt dat je op 10 december ook wil komen schrijven voor mensen die de steun verdienen. Je bent tussen 10 uur en 22 uur van harte welkom in het bijgebouw van het Franciscushuis gelegen aan Biest 43a.

Wat is het nut van brieven schrijven?

Amnesty voert jaarlijks actie voor honderden mensen. Hun zaken zijn belangrijk en urgent, en ze hebben er voldoende betrouwbare informatie over. Voor de Schrijfmarathon kiezen ze tien mensen uit voor wie wij speciale aandacht vragen. Vaak helpt die extra aandacht om hen vrij te krijgen of te zorgen voor gerechtigheid.

Meer informatie: https://www.amnesty.nl/schrijfmarathon-2017/over-de-schrijfmarathon