’t Bruine Paard wordt De Umbelder

Algemeen Economie Weert 29 reacties 1 min. leestijd

Onlangs werd bekend dat de huidige eigenaren Leo en Tamara Hovens van Eetkamer het Bruine Paard het stokje overdragen aan Bart Houben en Jordi van Lent.

Inmiddels is ook bekend welke nieuwe naam de horecazaak gaat krijgen. ’t Bruine Paard wordt Bistro De Umbelder. De Umbelder, oftewel de man die met z’n bel de aandacht trok en het nieuws verkondigde. Tieske Weekers of ’t Umbelderke was klein van stuk, maar zijn stem compenseerde ruimschoots. Van 1876 tot 1930 liep hij door de stad om het nieuws te roepen. Hij schalde over de Markt en hij staat dan ook bekend als dé stadsomroeper van Weert.

Het standbeeld van Tieske staat naast het horecapand op de Markt en de nieuwe eigenaren eren hem door met jou te proosten op de naamgever van de nieuwe bistro. Bart en Jordi zullen ‘t Bruine Paard een nieuwe impuls gaan geven. Bart Houben is onder meer bekend van Restaurant Flavours waar hij 8 jaar chefkok en eigenaar is geweest. Ook Jordi van Lent werkt al jaren in de horeca zowel bij Restaurant Flavours als Brasserie Antje van de Statie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
29 reacties