MIND Blue Monday Run Weert

Maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest sombere dag van het jaar. Op deze dag vinden er verschillende MIND Blue Monday Runs plaats in heel Nederland. Dit om aandacht te vragen voor depressie. En om geld op te halen voor betere hulp. Het zijn geen officiële wedstrijdlopen, maar sponsorlopen voor MIND Blue.

Judith Gijsbers organiseert de MIND Blue Monday Run in Weert: Blue Monday Blue RUNday! Rondom het sportpark van AV Weert. Je kunt rondes lopen van 1,6 km oftewel 1 mijl! Deze mag je zo vaak lopen als je wilt, dus daag jezelf uit!

Wie loopt er maandag met mij mee?

Zelf heeft Judith Gijsbers van dichtbij te maken gehad met psychische ziekte, daarom wil zij zich inzetten voor MIND en hun goede doel. Ze steunt hun graag om meer aandacht te krijgen voor psychische gezondheid. Er is veel onwetendheid en onbegrip voor deze slopende ziekte, de weg om juiste hulp te krijgen kan vaak moeizaam zijn. Ook is er nog veel onbegrip over dit onderwerp, vrienden en familie willen vaak steun bieden, maar weten niet wat ze moeten zeggen. Daarom is het belangrijk om dit bespreekbaar te maken.

Door haar ervaring te delen is zij zich nog meer bewust geworden hoeveel mensen hier mee te maken hebben, zelf, of in hun directe omgeving. Om hier aandacht voor te vragen wil ze deze run graag samen met jullie doen!

Hardlopen is een grote passie van Judith. Tevens is ze nu looptrainer in opleiding. Het lopen is voor velen een goed middel om gedachtes te verzetten. Hardlopen helpt haar vaak om in stressvolle periodes te ontspannen en overeind te blijven. Plezier hebben en ontspannen staat voorop, en natuurlijk hoort daar dan wel een uitdaging bij.

Het lopen in de buitenlucht kan een gevoel van vrijheid geven, je lichaam zet je actief in beweging, vaak kom je mooie uitzichten of inzichten tegen. Zelf helpt het trainen in een groep Judith om persoonlijke prestaties te verbeteren, haar te motiveren. Vooral ook het sociale aspect is waardevol, je hebt dan een gezamenlijke hobby en passie die je uitoefent, maar je kan elkaar ook helpen en steunen. Haar eigen ervaring om te lopen in een groep is dat iedereen welkom is, dat ieder geaccepteerd wordt op zijn/haar niveau en dat er mensen zijn die echt voor je klaar staan. Graag wil Judith deze ervaring met je delen! Kun je (nog) niet rennen? Geen probleem, dan is de ronde ook te wandelen. Samen met jou maken ze van Blue Monday, Blue RUNday !

Praktische info:

o Locatie: Atletiek baan AV Weert, Parklaan 1C, Weert
o Tijdstip: 19.00-21.00. Er zal gestart worden met een gezamenlijke warming-up om vervolgens een kwartier later te starten met de Run
o Ronde van 1 mijl (=1,6km) die je zo vaak als je wilt kunt lopen.
o Tevens zal de kantine van AV Weert geopend zijn voor een hapje en een drankje.
o Aanmelden is gratis! Via de website www.wijzijnmind.nl. Je kunt dan ook een vrijwillige donatie doen. Je krijgt een gratis MIND loopshirt als je een actie start op de site, tevens aanmelding voor de run, deze kun je ook anoniem opgeven en sponsorgeld is niet verplicht.
o Sponsorgeld is leuk en ook zal er in de kantine van AV Weert nog een collectebus staan om zo MIND en het goede doel te steunen. Heel hartelijk dank!

Evenementinfo op Facebook

https://www.facebook.com/events/165524130864279/