Nieuw bestuur Voedselbank Weert

Plaats een reactie

Per 1 januari is het bestuur van de Stichting Voedselbank Weert weer compleet met Ria Zincken (voorzitster), Vivian Hoeben (penningmeester) en Frank Sweegers (secretaris). Zij worden bijgestaan door Johan Heijnen (coördinator).

De Stichting Voedselbank Weert is een volledig zelfstandige stichting die geheel door vrijwilligers wordt gerund. De vrijwilligers ontvangen geen enkele beloning en houden niets voor zichzelf. Daardoor kan alles wat bij de voedselbank binnenkomt, geld en voedsel, worden besteed aan het belangrijkste doel van de voedselbank: gratis voedsel inzamelen en verstrekken aan mensen in de regio Weert die dit hard nodig hebben. Dit is helaas een steeds groter wordende groep, op dit moment bedient de voedselbank ruim 200 gezinnen, een aantal dat wekelijks groeit.

De voedselbank krijgt het voedsel dat zij uitdeelt veelal van supermarkten, de groothandel en van andere voedselbanken. Al het gekregen voedsel wordt tijdelijk opgeslagen en/of direct verwerkt in pakketten die uitgegeven worden. De stichting beschikt hiervoor over een ruimte aan de dr. Schaepmansstraat 17a in Weert.

Elke vrijdag kunnen mensen die hiervoor in aanmerking komen, een gratis voedselpakket afhalen. Op www.voedselbankweert.nl lees je meer over de voorwaarden, achtergronden, aanmelden en openstellingstijden.

Daarnaast is de voedselbank voortdurend op zoek naar middelen voor de kosten die zij moet maken. Denk hierbij aan vervoermiddelen en opslagbenodigdheden zoals een koeling. Personen, bedrijven of instellingen kunnen de voedselbank steunen door een gift of als sponsor.

De Stichting Voedselbank Weert is een erkende ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daardoor vallen donaties aan de Stichting Voedselbank Weert onder de fiscale regels voor aftrekbaarheid van de belasting. Neem voor vragen contact met ons op, jouw steun is meer dan welkom!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie