De afgelopen maanden zijn Parkmanagement en onze partner CBizz druk bezig geweest om bedrijventerrein Roermondseweg / Weerter Boulevard als laatste bedrijventerrein van Weert met glasvezel te ontsluiten.

Helaas is het aantal aanmeldingen op dit moment is nog ver verwijderd van het minimaal benodigde aantal, om het project doorgang te laten vinden. Voorlopig heeft de meerderheid van de ondernemers op de Weerter Boulevard haar interesse in glasvezelinternet nog niet omgezet in een daadwerkelijke aanmelding. Daarmee staat de aanleg van het glasvezelnetwerk op de Weerter Boulevard op de helling.

Wim Caris van Parkmanagement Weert ligt toe: ”Het animo tijdens de gesprekken is er wel, maar het aantal daadwerkelijk afgesloten abonnementen blijft ver achter.” Initiatiefnemer CBizz laat de aanleg van een hoogwaardig glasvezelnetwerk, waarbij het volledige gebied wordt verglaasd, alleen doorgaan bij voldoende belangstelling.

“Het zou enorm zonde zijn als de aanleg niet doorgaat. We hebben er veel tijd en energie in gestoken om met dit glasvezelnetwerk de bedrijfslocaties in Weert naar een hoger niveau te tillen. Dit is een investering voor de toekomst waar alle bedrijven profijt van gaan hebben. Wanneer de ondernemers nu niet meegaan, staan we straks met lege handen, behouden we de huidige beperkte internetdienstverlening of betalen we een vermogen om alsnog glasvezel aan te laten leggen. Terwijl ondernemers nu al vanaf €139,- per maand een abonnement kunnen afsluiten.”

Aanmelden vóór 1 mei

Bedrijven hebben tot en met 30 april 2018 de tijd om zich aan te melden via cbizz.nl/weert. De teller staat momenteel op 30% van het benodigde aantal. Caris: “Je merkt dat veel bedrijven enthousiast zijn, maar blijven afwachten. Wanneer we met z’n allen blijven wachten, dan komt er geen glasvezelnetwerk op de Weerter Boulevard. Bedrijven moeten dus nu een abonnement afsluiten.”

CBizz neemt kort na 30 april een besluit over het al dan niet aanleggen van het glasvezelnetwerk. Met vragen of een update over de actuele stand van zaken kunnen ondernemers contact opnemen met Wim Caris van Parkmanagement Weert via 06 57889087 of Herbert ter Morsche van CBizzvia 06 11356361.