(Inter)nationaal succes Fresh Allstars

(Foto’s) Het afgelopen weekend waren de Fresh Allstars weer vertegenwoordigd op 3 grote evenementen in binnen- en buitenland.

In Utrecht vond zondag de eerste voorronde van de Nederlandse B-Boy League 2018 plaats. Dit is het officiële Nederlands Kampioenschap voor de categorieën crew (groep) t/m 18 jaar, solo t/m 12 en t/m 18 jaar. Het groepsonderdeel is onderverdeeld in de categorieën A (advanced) en B (beginner). Vorig jaar wonnen de Fresh Allstars de titel bij zowel A als B, waardoor ze zich een jaar lang officieel Nederlands Kampioen mogen noemen. De lat lag deze keer dan ook hoog en ze gingen wederom voor de winst.

Het team ‘Fresh Allstars Kids’ moest door de winst van vorig jaar bij B, doorstromen naar de A categorie. Ondanks het feit dat het niveau hier een stuk hoger ligt, namen ze het in de finale op tegen het andere team van Fresh Allstars. Het oudere team ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Een super start van het wedstrijdseizoen, zeker gezien het feit dat een aantal dansers in het buitenland waren en ze niet compleet waren als team. Bij de 1 tegen 1 categorie A won danser Mees Teunis (11, Eindhoven) van Fresh ook de eerste plek. Ook Mees promoveerde afgelopen seizoen en presteerde voor zijn gevoel boven verwachtingen goed.

Wedstrijd in Vladimir, Rusland

Een aantal maanden geleden kregen de Fresh Allstars een uitnodiging om mee te doen aan een kids-competitie in Rusland. Aangezien de reis erg duur uitviel besloot de meerderheid van de dansers uiteindelijk niet deel te nemen en gingen de dansers op pad met maar 3 dansers in de leeftijd 10 en 11 jaar. Na een aantal weken intensief plannen was het afgelopen weekend eindelijk zo ver. Jasmijn Ras (Budel) nam deel aan de damescompetitie en Lucas Lenders (Weert) deed mee met de b-boy 1on1 competitie samen met Jonathan Janssen (Münster), het enige duitse lid van Fresh Allstars. Per categorie deden 32 dansers mee.

Na een aantal knock-out wedstrijden haalde Lucas uiteindelijk de kwart finale, Jasmijn de halve finale en Jonathan werd zelfs tweede. Aangezien het niveau in Rusland erg hoog is voelde alle prestaties als een overwinning.

Lorenzo in Toulouse

Als klap op de vuurpijl won topdanser Lorenzo Caboni (12, Nederweert) misschien wel zijn grootste overwinning ooit. Elk jaar vindt in Toulouse het evenement Nothing ToLooze plaats. Het concept van deze wedstrijd is simpel. Wereldwijd worden de beste 8 dansers uitgenodigd. Deze 8 dansers worden verdeeld over 2 pouls. De winnaars van beide pouls dansen uiteindelijk tegen elkaar in een finale-battle.

Lorenzo nam het op tegen onder andere de favorieten: B-Boy Grom uit Rusland, B-Girl Terra uit Engeland en B-Boy Tsukki uit Japan. De ingetogen danser had hard aan zijn zwakke punt gewerkt. Zijn rustige karakter werkte in zijn vorige battles namelijk wel eens in zijn nadeel. Lorenzo oversteeg zichzelf en kwam met een ‘attitude’ als nooit tevoren. Na de eerste ronden o.a. Terra en Grom te hebben verslagen, nam hij het in de finale op tegen Tsukki uit Japan.

Na een spannende battle koos de jury uiteindelijk Lorenzo als winnaar van dit Wereldkampioenschap.

Meer informatie over de breakdance groep is te vinden op www.freshallstars.com. Video’s kun je bekijken via:
https://www.youtube.com/user/DansschoolFresh/videos.

[nggallery id=’6319′]