Herinneringswandeling Riet Emans

Foto: aanvang van herdenkingstocht Riet Emans in Stramproy

Op zaterdag 19 mei beleeft de Graaf van Hornepad Wandeldag het eerste lustrum. Dezelfde dag vindt voor de tweede keer een herdenkingswandeling plaats voor Riet Emans. Iedereen kan aan de memorial van 15 km deelnemen. De start van deze tocht is bij de Smeetshof op de grens van Nederland en België. Opgeven is gewenst.

Het Graaf van Hornepad is met 92 km de langste aaneengesloten wandelroute rondom Weert. Riet Emans legde in 2014 het pad voor de eerste keer in een keer af. Daarmee schreef ze geschiedenis. Tijdens de wandeldag in 2015 en 2016 liep ze het pad opnieuw in een keer. Dit keer met twee andere ultralopers. Op 23 oktober 2016 overleed Emans op 66-jarige leeftijd na een kort ziektebed.

Eerste lustrum

Tijdens de Graaf van Hornepad Wandeldag van 2017 werd Riet herdacht met een wandeling van 15 km over een deel van het door haar geliefde pad. Maar liefst 130 wandelaars, jong en oud, namen deel aan deze Memorialtocht. Dit jaar viert de GvH wandeldag op zaterdag 19 mei het eerste lustrum. In overleg met de nabestaanden krijgt de herinneringswandeling dan een vervolg. Iedereen kan de wandeling van 15 km op eigen tempo lopen. De start is om 10.00 uur bij de Smeetshof (Smeetshofweg 1, 3950 Bocholt) op de grens van Nederland en België. De wandeling eindigt bij café zaal Dennenoord (Voorhoeveweg 2, 6006 SV Weert). Daar brengt een pendeldienst wandelaars terug naar het startpunt bij de Smeetshof.

In verband met de organisatie van de pendeldienst is opgave gewenst. Dit kan tot uiterlijk 12 mei bij padcoördinator Theo Beelen, [email protected] of tel. 0495 53 39 66. Deelname aan de herdenkingstocht is gratis. Onderweg zijn geen pauzeplaatsen ingericht. Wandelaars zullen zelf drinken en eten mee moeten nemen.

Wandelaars aan de Graaf van Hornepad Wandeldag starten om 05.00 uur vanaf het station in Weert. Ze kunnen kiezen uit 30, 60 of 92 km. Voor deze wandelaars is op de rustplaatsen verzorging beschikbaar. Meer informatie over deze tocht eveneens bij Theo Beelen.