Nationale Molendag bij Broekmolen

Op 13 mei 2018 is het weer Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. De Broekmolen in Stramproy is open van 11.00 tot 16.00 uur. Dit jaar is het thema: ‘Ontmoet de molenaar!’.

Naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlands Molenambacht op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Vele honderden molens doen mee en op een groot aantal plaatsen worden feestelijke activiteiten georganiseerd. In Limburg doen zo’n 45 molens mee. Ontmoet de molenaar en geniet van diverse speciale activiteiten! Kijk op www.molens.nl voor alle deelnemende molens. Voor kinderen is gratis het Molen-Ontdekboekje op te halen.

Molen Ontdekboekje

Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molen Ontdekboekje klaar. Dit boekje staat vol met leuke raadseltjes, puzzeltjes en andere leuke opdrachten waarmee zij niet alleen de verschillende molentypen leren ontdekken, maar ook van alles leren over het werk van de molenaar.

Over de Nationale Molendag

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. In Limburg zijn de Molenstichting Limburg en het Gilde van Vrijwillige Molenaars betrokken bij de organisatie.

Je vindt de Broekmolen aan de Grensweg 8 in Stramproy. Meer informatie: http://www.broekmolen.nl/