Hiphopgroepen meiden in de prijzen

Dat meiden ook goed kunnen dansen hebben twee wedstrijdteams van Dansschool Fresh dit jaar zeker laten zien. Het is het eerste seizoen dat niet één maar twee teams voor het eerst prijzen pakken op hiphop wedstrijden. Afgelopen weekend moesten beide teams tegen elkaar dansen en daar kwam een verrassende uitslag uit.

Wedstrijdteam Synergy (12-17 jaar)

Het wedstrijdteam Synergy bestaat uit 10 meiden die al een aantal jaren samen hiphop dansen onder leiding van coach Djordy Vogel. Zij trainen al jaren om een podiumplek te krijgen op een wedstrijd en dit seizoen was het niet één, maar drie keer zover! Ze hebben dit seizoen maar liefst drie keer een zilveren beker mee naar huis mogen nemen met de bijbehorende medailles. Ze werden tweede bij Dancewaves in Goirle (categorie Juniors Urban), tweede bij Dancewaves in Gemert-Bakel (categorie Juniors Urban) en tweede bij Shell we Dance in Veenendaal (categorie gevorderden selectie/demoteams). Voor volgend seizoen staat natuurlijk minimaal één eerste plek op de agenda!

Wedstrijdteam The Rebels (10-16 jaar)

Dit seizoen is er een nieuw wedstrijdteam hiphop gestart genaamd ‘The Rebels’. Ambitieuze meiden konden in november auditie doen voor dit team. Daarna is het team gevormd en zijn ze hard gaan trainen zodat ze komend seizoen met meerdere wedstrijden mee kunnen gaan doen. Afgelopen weekend zijn ze voor de eerste keer op wedstrijd gegaan en danste ze mee in dezelfde categorie als wedstrijdteam Synergy. Ze staan onder leiding van twee coaches Sophie Mattens en Djordy Vogel.

Het meedoen aan deze wedstrijd was eigenlijk enkel bedoeld om ervaring op te doen voor het volgende seizoen. Een podiumplek had niemand durven dromen. Tot ieders verrassing werden The Rebels meteen eerste en namen ze een gouden medaille en een beker mee naar huis! Dat beloofd iets voor volgend seizoen!!

Dansschool Fresh was de laatste jaren veel in het nieuws met hun prestaties in de breakdance wereld maar wilt zeker geen imago als enkel een breakdance-school. De hiphop tak is de laatste jaren sterk aan het groeien en het niveau stijgt daarom ook snel. De meiden zijn allemaal tussen de 10-17 jaar en komen uit Weert, Budel, Ospel en Nederweert. Ze trainen samen in Weert.

Dat de meiden blij zijn met hun overwinningen is overduidelijk. Ze kunnen nu al niet wachten op meer wedstrijden en zijn deze week al weer hard aan het werk gegaan op training. Op naar volgend seizoen!