De fractievoorzitters van de Weerter politieke partijen hebben te kennen gegeven dat de huidige inrichting en opstelling van de raadzaal een aantal beperkingen kent. De gemeente gaat daarom een aantal aanpassingen doorvoeren. Zo wordt het meubilair verplaatst en komt er een tribune.

Sinds de ingebruikname van het nieuwe stadhuis beklagen bezoekers van raadsvergaderingen dat het zicht wordt belemmerd. Zo zit de voorzitter met zijn rug naar een deel van het publiek, kijkt het publiek tegen de rugleuningen aan van de stoelen van raadsleden, heeft een deel van de raadsleden geen zicht op de videowand en is de ambtelijke ondersteuning te ver gepositioneerd van het college.

Na overleg met de fractievoorzitters is nader onderzocht hoe deze knelpunten opgelost kunnen worden. Door het raadsmeubel anders te positioneren, het plaatsen van een tribune voor het publiek en het plaatsen van een extra tv scherm ontstaat een situatie die voor alle partijen acceptabel is. In de uitvoering wordt gekozen voor een gefaseerde uitvoering, waarbij in eerste instantie het raadsmeubel anders wordt gepositioneerd. De tribune en tv scherm volgen later.

Werkzaamheden

Voor het realiseren van de oplossing worden tijdens de eerste fase de meubels verplaatst, datapunten in de muur gerealiseerd, bekabeling aangepast en de vloerbedekking schoongemaakt. Ook zal het snoerloos discussiesysteem opnieuw worden ingeregeld evenals de het cameravolgsysteem zodat de mensen thuis ook goed kunnen meekijken. De kosten hiervoor worden geraamd op €11.000,-. Tijdens fase twee zal er een publieke tribune en een extra tv-scherm worden geplaatst. Deze kosten worden geraamd op €18.000,-.

11 REACTIES

 1. Voor dat hebben ze wel geld maar parkeerplaatsen bij maken is geen geld voor ze moeten in een mooie zaal zitten met hun reet van ons belastinggeld

 2. Het siert de fractievoorzitters van de politieke partijen dat zij luisteren naar de klachten van de bezoekers van raadsvergaderingen.
  Ook aan de mensen thuis is gedacht, heel goed……

 3. En dat hadden ze van te voren niet kunnen bedenken of kunnen uitttesten.
  Maar ja, ze verhogen de belastingen maar voor een paar % en dan kunnen ze er weer een janboel van maken en een syrisch gezin laten onderduiken bij de nonnen.

 4. Wat hebben de aanpassingen van de raadzaal (inclusief de stoelwisseling, en de I-pads, al is dat niet zozeer de raadzaal als de raad) nu al gekost sinds de opening van het stadhuis en hoeveel uur per week wordt die zaal gebruikt?

 5. Ja dat bedoel ik volgens mij krijgen ze nu ligstoelen hoeven ze niet op hun reet te zitten 🤣🤣🤣🤣

 6. Wie hier nu klaagt heeft bij de afgelopen verkiezingen op de verkeerde partijen gestemd.
  Het AZC moet toch wel verdomd veel geld opleveren dat de heren bestuurders zich maar van alles kunnen en van jullie mogen permitteren. En dan die Jos met zijn grote mond, als we het nu toch over het AZC hebben, overal verschijnt ie met zijn zwervers uiterlijk op de buis en schreeuwt het van alle daken dat er van alles moet gebeuren en vervolgens nada noppes. Vandaag maar weer met verschillende wagens richting de kazernekaan, Weert heeft de eer het crimineelste AZC van Nederland te hebben. En wij burgers worden er iedere dag weer geconfronteerd met al dat schorem. Ja ja hoofdzakelijk gezinnen met kinderen, ik hoor het hem nog zeggen, draagvlak ja bij een kleine groep weerternaren beste bestuurders.

 7. Profs doen dit soort dingen in één keer goed. Had dus al bij de ingebruikname goed moeten zijn. Stelletje amateurs.

 8. Crimineelste AZC ?
  Mss krijgen we daar een prijs voor ?
  Je moet toch iets na : groenste van de wereld 🙂

 9. Ik ben het ook niet altijd met onze burger”vader” eens, maar dan hoef je nog niet zijn uiterlijk aan te vallen. En daarbij maakt het gewoon geen moer uit op wie je stemt. Democratie bestaat al lang niet meer. Als je naar de mening van de burgers zou vragen en die ook zou volgen zouden de meeste vraagstukken anders worden opgelost. Het zou interessant zijn om in een enquette eens de 10 belangrijkste vraagstukken aan de burgers voor te leggen. Bij iedere vraagstuk de oplossing van de verschillende partijen zetten en dan de burgers laten kiezen. Ik denk dat de raad vreemd zou opkijken als ze er achter kwamen dat ze de wens van hun broodheer helemaal niet volgden.

Comments are closed.