Hamont-Achel – (Foto’s/video) In de Belgische buurgemeente Hamont-Achel zaten ze vanochtend al erg vroeg rechtop in hun bed. In alle vroegte werd op het Marktplein een plofkraak gepleegd.

De plofkraak vond plaats midden in het centrum. De klap was zo hevig dat er forse schade ontstond aan het bankgebouw en omliggende panden. Bij een pand tegenover het bankgebouw van BNP Paribas sneuvelden meerdere ramen. Het is vooralsnog onbekend of de daders buit hebben gemaakt. De politie doet uitgebreid onderzoek. De brandweer helpt met het dicht timmeren van de beschadigde panden.

In navolging van Weert hebben nu de Belgische buurgemeenten te maken met diverse plofkraken. Vorige week nog vond er een plofkraak plaats in Kinrooi en en september vorig jaar in Bree.

Video via Youtube

https://youtu.be/7NXqTgWy5eg

1 REACTIE

  1. Kennelijk wordt het geaccepteerd dat er van deze plofkraken zijn. Anders zou men de pinautomaten wel leegmaken na winkeltijd of zo. De schade aan geld en opstal zal dus wel minder zijn dan de kosten van het leegmaken (en ook weer vullen natuurlijk).
    Dit is de ene kant van het verhaal. De andere kant gaat over de buurtbewoners die hun bed uitgeknald worden. Het zal je maar gebeuren. Dus ben ik er voor om bij wet te verplichten dat pinautomaten na bijvoorbeeld 6 uur ‘s avonds geleegd worden.

Comments are closed.