Griekse tragedie op Het College

Zondag 3 februari a.s. staan voor het Aischylosproject de Gymnasiumleerlingen van Het College, in samenwerking met leerlingen van het Kwadrant, op het podium in de grote centrale hal van Het College in Weert. Zij voeren de Griekse tragedie ‘Hippolytos’ van de Griekse dichter Euripides op.

Maanden hebben de leerlingen samen met leeftijdsgenoten van vijf scholen uit de Euregio, onder leiding van de regisseurs Jeroen Tessers en Laurence Stas, geoefend voor dit internationale toneelproject. Het optreden vormt de eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project. Benieuwd naar de première? Gratis kaarten zijn vanaf nu te bestellen.

Voorstelling

Het optreden op Het College vormt de eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project: Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), Het College in samenwerking met Het Kwadrant (Weert), Sint-Maartenscollege (Maastricht) en het Bernardinuscollege (Heerlen). Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden, te meer omdat de tragedie in de moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd; het geheel wordt voorzien van een vertaling op een scherm naast het toneel.

Rolverdeling

Van de leerlingen van Het College spelen Catherine Bosch, Marijn Segers, Anna Ford, Madelief Vaessen, Fay van Ooijen, Mart Zuijdgeest, Fleur Biesmans, Joey Postma (Gymnasium 4) en Ava Walraven (Gymnasium 3) mee. Charlotte Sijben en Xander Ye (Gymnasium 5) versterken met hun resp. blokfluit en piano het orkest dat onder leiding staat van Willie Arets.

De leerlingen van Het Kwadrant nemen voor de derde keer deel aan het toneelproject: Layla Smeets en Janou Brankaert zingen mee met het orkest. Layla Smeets en Janou Brankaert zingen mee met het orkest. Janou verzorgt tevens de grime. Een groep leerlingen zorgt voor het decor (ontwerp en uitvoering), te weten Dominique Effendi, Luuk Duisters, Gino IJkelen, Olaf Peeters en Renzo van Montfort.

Kaarten

Benieuwd naar het optreden? Gratis kaarten zijn te bestellen via [email protected] Voorstelling: ‘Hippolytos’, zondag 3 februari 2019, aula Het College Weert, aanvang 19:30 uur. Meer info via www.aischylos.com.