‘Hof van Keent’ opent in voorjaar

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Aan de Keenterstraat in Weert wordt gewerkt aan een nieuw initiatief. Tegenover de St. Annamolen komt het ‘Hof van Keent’. De verbouwing is in volle gang.

Bij het Hof van Keent ligt een grote moestuin waar biologische groenten, fruit en kruiden worden verbouwd. Deze groenten worden ter plaatse bereid in het kleinschalige horecagedeelte. Voor de gerechten wordt ook biologisch vlees gebruikt. Het moet een behaaglijke locatie worden waar wandelaars en fietsers even kunnen pauzeren terwijl ze genieten van een maaltijdsoep of kopje koffie.

Samenwerking Hof en Molen

Tegenover het Hof van Keent ligt de St. Annamolen. Deze toeristische trekpleisters hebben elkaar al opgezocht. Vandaag werd via de website van de Kempen-Broek molens aangekondigd dat ze samen regelmatig leuke activiteiten op poten te gaan zetten die met gezonde voeding, bio-diversiteit, duurzaamheid te maken hebben. Zo gaan de molen en de tuinen elkaar aanvullen. Dat maakt een bezoek aan dit historisch stukje van Keent aan de Keenterstraat er nog leuker en leerzamer op.

Inmiddels is men druk doende met de verbouwing van de pand aan de Keenterstraat 2. Je kan de vorderingen volgen via hun Facebookpagina. De bedoeling is dat het Hof van Keent in het voorjaar haar deuren opent.

Hof van Keent of Facebook

https://www.facebook.com/pg/HofvanKeent/

[nggallery id=’7441′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie