Nieuwjaarsvegers beloond met taart

(Foto’s) Donderdag heeft wethouder Van den Heuvel enkele ‘nieuwjaarsvegers’ beloond met een taart. De wethouder bedankte hen namens de gemeente Weert en Reinigingsdienst voor hun hulp tijdens het opruimen van de vuurwerkresten.

De gemeente Weert had via Facebook een foto-actie uitgeschreven. Met die actie probeerde de gemeente inwoners te stimuleren om op Nieuwjaarsdag samen vuurwerkafval op te ruimen. Wanneer de Weertenaren hun schoonmaak-foto deelden via social media maakten men kans op een taart.

Vier winnaars werden beloond met een taart. Twee nieuwsjaarsvegers, Ibrahim en Angelique, kwamen hun taart persoonlijk ophalen bij de wethouder. Naast de complimenten kregen ze ook een flinke taart met daarop de tekst “jij bent een veegheld’.

Tijdens de uitreiking gingen de Weertenaren ook in gesprek om ideeën en bevindingen te delen om Weert schoon te houden. Twee andere winnaars Maureen & Phos en Dianne waren ook in de prijzen gevallen, maar waren helaas verhinderd. Zij kregen de taart thuisbezorgd.