Politieke vragen over uitblijven ecoduct

14 reacties

In november 2014 is er landelijke ophef ontstaan nadat een jager wilde zwijnen dood schoot die eerder uit de Zuid-Willemsvaart in Weert werden gered.

Omdat er bleek dat deze verdrinkingen geen op zichzelf staand geval waren, heeft de Partij voor de Dieren op 3 november 2017 op provinciaal niveau een breed gesteunde motie ingediend. “Deze motie is uiteindelijk afgedaan met de vermelding dat tijdens een werkbezoek in het Kempen-Broek speciale aandacht is besteed aan de verdrinkingen”, aldus de partij.

Hoewel de Partij voor de Dieren bij dit werkbezoek aanwezig was, is hen de speciale aandacht voor de oplossing van verdrinkingen van wilde zwijnen niet opgevallen. Wel dat er weerstand was bij de LLTB om het verdrinken van wilde zwijnen tegen te gaan en dat er niet gekozen is voor een ecoduct. Ook werd er gesproken over otter en bever, zo stelt de partij in haar brief aan het College van Gedeputeerde Staten.

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten. Daarin vragen ze o.a. er gekozen is voor een natte passage in plaats van een ecoduct, of de lokale of landelijke groene belangenorganisaties zijn betrokken bij het kiezen van een oplossing en of de financiële berekeningen effect hebben gehad bij de keuze.

Lees de brief (PDF)

https://iwdg.nl/2MKxWi3

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
14 reacties