Antje Award voor Thérèse Huijbregts

Antje Award voor Thérèse Huijbregts

(Foto’s) Voor de 23 keer werd dit jaar de Antje Award uitgereikt. Dit jaar vond de uitreiking plaats in Theater de Huiskamer.

Deze prijs vernoemd naar mevrouw Pallandt-Hendrix die tot 1926 Weerter vlaaitjes verkocht aan de treinreizigers en beter bekend staat als Antje van de Statie, is bedoeld voor een vrouw die iets bijzonders heeft gedaan voor de Weerter gemeenschap.

Als vrouw van belang zijn voor de gemeenschap en/of voor vrouwen in het bijzonder kan op veel manieren. Op 08 maart 1857 gingen textielarbeidsters in New York de straten op om te protesteren tegen de 12-urige werkdag, de lage lonen en de slechte werkomstandigheden. Zij maakten het verschil en deden dit met de middelen die zij tot hun beschikking hadden. Antje van de Statie was op haar manier belangrijk voor de omgeving.

Antje 2019 is ook een Weerter vrouw die zich inspant voor vrouwen en door haar omgeving als voorbeeld gezien mag worden. Ze maakt ook het verschil en is van belang voor de gemeenschap. Daarbij maakt ze gebruik gebruik van haar kennis en vaardigheden. En zij weet haar omgeving te motiveren om hier ook een rol in te spelen. Zo maken zij al jaren door haar initiatief samen het verschil en bereiken zij met weinig geld grote veranderingen.

Volgens Nelson Mandela is Education the most powerful weapon which you can use to change the world. Zij heeft dit jarenlang gedaan en doet dit nog hier en daar. Op haar niveau, op Thérèse niveau. In het Westerse Weert en in het Afrikaanse Malawi. En daarom ging de Antje Award 2019 naar Thérèse Huijbregts.