Choral Evensong in Paterskerk

Op 7 april a.s. vindt er om 17.00 uur een Choral Evensong plaats in de Paterskerk, Biest 43, Weert.

Deze dienst valt in de 40-dagentijd: de periode voor Pasen, wanneer de kerk het lijden van Christus herdenkt. In de Anglicaanse kalender wordt deze zondag ‘Passion Sunday’ genoemd en wij willen met de Capella Sine Vinculis deze Choral Evensong omlijsten met muziek uit Stainer’s Crucifixion. Dit werk van de Victoriaanse componist Stainer is een Passie in het Engels bestaande uit delen voor koor, solisten en koralen waaraan allen mee kunnen zingen: zelfde opbouw als bijvoorbeeld een Johannes Passion van Bach, maar veel beknopter. Desalniettemin kunnen we in het tijdsbestek van een Choral Evensong alleen maar een deel doen uit de Crucifixion van Stainer.

Solisten zijn regeliere zangers van de Capella Sine Vinculis, met een speciale vermelding van Geert van der Kaaij, die Klassieke Zang studeert aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag, die de meeste bassolo’s voor zijn rekening zal nemen.

Capella Sine Vinculis, het koor dat al eerder Choral Evensongs zong in de Paterskerk, staat onder leiding van de in Weert woonachtige Bea van der Kaaij en bestaat uit leden van het gezin van der Kaaij aangevuld met bevriende zangers afkomstig uit heel Nederland. Organist is Pim Schipper en de voorganger is Gardiaan Gerard Heesterbeek Ofm.

Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee of een drankje. Vrijwillige bijdragen zijn welkom voor het onderhoud van de Paterskerk en om de kosten te dekken.