Succes voor Fresh Allstars in Frankrijk

De Fresh Allstars waren afgelopen weekend te vinden in Dax, in Zuid-Frankrijk. De Weerter breakdancegroep was uitgenodigd om mee te doen aan een Europees toernooi voor jeugddansers. Zestien top-groepen uit heel Europa werden uitgenodigd om op zaterdag 18 en zondag 19 mei tegen elkaar te battelen in twee categorieën.

Op zaterdag vond de 3-on-3 kids battle t/m 14 jaar plaats. Dansers Bas Kuijken en Lorenzo Caboni dansten hier samen met de Franse danser Malik Frikay. Na het verslaan van teams uit Spanje en Italië (kwart-finale) en Frankrijk (halve-finale) versloegen ze in de finale nog een Frans team in de knock-out battles.

Op zondag danste dezelfde breakers samen met Raymon Truijen en Jasmijn Ras in een battle met een vernieuwd concept, namelijk 4 kids t/m 14 jaar die samen dansen met hun coach.

Tijdens deze knock-out battles namen de Fresh Allstars het in de halve-finale op tegen een Europees dreamteam met dansers uit Duitsland, Ierland en Frankrijk. Vooral het teamwork zorgde er voor dat de Fresh Allstars uiteindelijk de finale tegen de Belgische Battle Droids mochten dansen. Deze battle werd ook door de Fresh Allstars gewonnen.

De winst van de beide battles was totaal niet verwacht omdat danser Cis Brans, die een belangrijke speler is in het team, uit Weert vanwege zijn examens niet mee kon gaan. Op dit moment trainen de b-boys en b-girls erg hard voor hun volgende wedstrijd in Duitsland. Op 8 juni gaan 25 dansers uit Weert en omstreken deelnemen aan Battle of the Year Central Europe in Hannover.