Gluren bij de Buren druk bezocht

Algemeen Dorpen Tungelroy Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s) Grote drukte gisteren in Tungelroy om te komen “Gluren bij de Buren”. Dat kwam natuurlijk ook door het prachtige weer.

Maar liefst 350 bezoekers kwamen samen in de tjokvolle St. Barbarakerk, waar schutterskoning Peter Korten en voorzitter Paul Lammeretz van Erfgoed Tungelroy de bezoekers al enthousiasmeerde met een ludieke introductie. De Werkgroep Erfgoed Tungelroy verzorgde de ronde en had daarvoor meer dan 20 begeleiders rondlopen. Nieuw in de ronde was een ingerichte tentoonstelling waarbij vondsten werden getoond van Tungelroyse detector-amateurs.

Topstuk was een amandelvormige vuistbijl van 12.500 jaar voor Christus (Oude Steentijd) en een melkkan afkomstig uit het kamp van de Nederlandse Arbeidsdienst dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bossen van de Tungeler Wallen gesitueerd was. Later werd dit het Ambonezenkamp, waar overigens ook attributen van getoond werden.

Aan bod kwamen de moord op een schaapsherder, het verhaal van Baetenhof, Romeinen in Tungelroy, een veldslag met het “Zwijn van de Ardennen, het verhaal van Driekske Peerlings en de genoemde tentoonstelling. Na afloop vloeide het gerstenat rijkelijk in Tungelroy, want na een “rondje Romeinse Brug” waren de mensen dorstig geworden.

Bekijk een bijdrage van C. Cathalina en F. Gerris.
[nggallery id=’8216′]

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie