Nostalgische kinderkermis Eynderhoof

Nederweert-Eind – Waar maak je het nog mee? Met de (klein)kindertjes naar de kermis met ritkaartjes tegen ouderwetse prijzen. In het weekend van 9, 10 en 11 augustus organiseert het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind voor de derde keer op rij een nostalgische kinderkermis. Van 13.00 uur tot 19.00 uur staan de attractie niet meer stil, klinkt gezellige muziek en is het feest voor het hele gezin.

Er zijn diverse attracties, waaronder een carrousel uit 1874, een echte luchtschommel en bootjes uit 1924, een imposante zweefmolen en een lieflijke paardjes carrousel. Deze carrousel wordt nog op authentieke wijze door een paard in manege aangedreven. Wat verder op een ouderwetse kermis natuurlijk niet mag ontbreken zijn de kop van jut, eendjesspel en de ouderwetse grabbelton. Maar ook een popcorn- en suikerspin kraam, visjes hengelen, touwtje trekken, blikgooien en ringwerpen staan opgesteld op het speciaal ingerichte kermisterrein aan Milderspaat 1 in Eind. En voor de stoere kerels is nog een nostalgische schiettent opgesteld waar op roosjes kan worden geschoten om bij winst indruk te kunnen maken op vrouw of vriendin.

Twee draaiorgels en een saxofonist zorgen voor extra sfeer op de terrassen. Drie dagen ouderwetse gezelligheid voor jong en oud. Laat daarbij je toekomst voorspellen door een waarzegster of drink (als je 18 bent) een koel pintje in een ouderwets café waar live muziek voor de beste stemming zal zorgen. Een ouderwetse wafel en pannenkoekenkraam zullen dit vrolijke weekend niet ontbreken op de gezelligste nostalgische kermis van de regio.

De kermisattracties en spellen kosten slechts € 0,10 per keer en bij de meeste spellen krijg je een waardepunt die je kunt sparen om later in te ruilen tegen leuke prijsjes.
Het openluchtmuseum is verder in bedrijf en de vrijwilligers verzorgen tal van demonstraties aan de bezoekers die het kermisgedruis even ontvluchten. De terrassen rondom de herberg zijn geopend en in het winkelke is volop ouderwets snoep te koop.

Voor meer informatie bezoek de website van Eynderhoof: http://www.eynderhoof.nl/