Zusjes Klomp juniorenteam Lifesaving

Afgelopen weekend vond in Kamperland het Open Nederlands Kampioenschappen Lifesaving Ocean plaats. Dit was tevens ook de laatste selectiewedstrijd om je te plaatsen voor de selectie van het Nederlands team Lifesaving.

Vanuit Weert vertrokken vier zwemmers richting Zeeuwse kust om hier aan deel te nemen. De kampioenschappen vonden plaats in het onstuimige water bij het Banjaardstrand. 150 lifesavers uit binnen en buitenland streden om het edelmetaal.

Op het eerste onderdeel ‘de Board race’ was er al meteen Weerter succes. Dyonne Klomp wist zich het beste staande te houden op de woeste golven en kwam als eerste uit het wateren. Ze mag zich Nederlands Kampioen noemen, gevolgd door de Goudse Renske Dalhuisen en door haar zus Danique Klomp die een mooie bronzen plak veroverde. De Weerter lifesaver Frank van de Cruijs behaalde op dit onderdeel ook een mooie 13 plaats in een sterk bezet heren veld.

Op het onderdeel de ‘Beach sprint’ behaalde de zusjes Klomp beide de finale. In deze finale behaalde Danique een mooie 4 de plek en Dyonne een 6de plaats. Op het onderdeel ‘surfrace’, waarbij de zwemmers een parcours afleggen van 400 meter door het onstuimige Noordzeewater. Behaalde Danique Klomp zilver. Dyonne eindigde hier op een mooie 6de plek. De senior zwemmer Frank behaalde hier een mooie plaats in de middenmoot van het veld. Op de twee kilometer ‘Beach Run’ wist Frank net geen eremetaal te behalen en sloot deze af met een mooie 4de plaats.

Op de afsluitende mix relay, een onderdeel waarin de dames zwemmen en boarden en de heren ski en hardlopen voor hun rekening nemen, wist de Weerter ploeg van vier lifesavers een mooie verdiende 6 plaats te behalen in het veld van 10 deelnemende ploegen.

Het was een zeer succesvol Open Nederlands Kampioenschap voor de delegatie van Reddingsbrigade Weert. Tijdens deze wedstrijd wisten de 16-jarige Danique Klomp en de 14-jarige Dyonne Klomp hun plek in het Nederlands lifesaving team veilig te stellen. Zij zullen samen met de andere geselecteerde zwemmers en zwemsters Nederland in september 2019 vertegenwoordigen op het Europese Kampioenschap lifesaving 2019 in Riccione Italy.