Open brief: behoud van de Microbar

Update 16.15u – Het mogelijke verdwijnen van het Microhalcomplex op Moesel blijft de gemoederen bezig houden. Het pijnlijke besluit van de uitbaters die onlangs vanwege gezondheidsredenen de deuren moesten sluiten heeft de inwoners van Moesel aan het denken gezet. Het heeft geleid tot een open brief van een Weertenaar aan de burgemeester die de zorgen verwoord en wat de inwoners van de wijk denken.

De open brief aan het grote publiek is inmiddels tientallen keren gedeeld via Facebook.

Lees de brief van Martijn Timmermans:

Beste burgemeester,

U kent mij uiteraard niet, maar u mag best weten dat mijn indruk van u een positieve is! Uw presentatie op tv mbt de overlast van de arbeidsmigranten op de voormalige kazerne heeft indruk op mij gemaakt. Hart met een T voor zij die het nodig hebben, en hard met een D voor zij die er misbruik van maken. En zo hoort het te zijn👍

U lijkt mij een alleszins realistische burgemeester, die luistert naar zijn inwoners. Vandaar mijn berichtje…

Ik ben geboren en getogen Weertenaar en woonachtig in de wijk Moesel (Moeselplein). Mbt de recente ontwikkelingen aangaande het bestemmingsplan over de Microbar, de Stegel en de aangrenzende sporthal wil ik u vragen om uw voorlopige beslissing te heroverwegen. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik niet exact op de hoogte ben van bestemmingsplannen, vergunningen, aanvragen en alles wat erbij komt kijken. Waar ik wel een oordeel over kan vellen is de praktijk. En de in de praktijk zie ik een perfecte buurtkroeg, een kroeg waar menig ander jaloers op kan zijn.

Daarnaast financieel rendabel, 0 ( nul) overlast qua agressie, drugs of decibellen. Ik kom zelf al jaren met regelmaat bij de Microbar. Gewoon voor een lekker speciaal biertje, een voetbalwedstrijd of een goed gesprek. En als er nu alternatieven zouden zijn in de wijk, oké. Maar die zijn er niet, er is geen ander cafeetje in de hele wijk Moesel niet. Voor velen is dit een 2e huiskamer. Voor vele oudere mensen (ikzelf ben pas 42😊) voorzie ik echt serieuze problemen in de vorm van een sociaal isolement bij sluiting van de Microbar.

Sterker nog, ik ben de afgelopen weken wat vaker naar binnen gelopen dan wat ik normaal doe en hoor letterlijk deze geluiden van de vaste stamgasten, op leeftijd. Zij maken zich zorgen waarnaar toe te moeten gaan. Is dit wat u wilt, is dit wat u als gemeente wilt veroorzaken door sluiting van de Microbar? Nogmaals, indien er overlast zou zijn, of niet rendabel dan kan ik het me voorstellen en zou het een logisch besluit zijn, zoals onlangs bijv. gebeurd is met de sluiting van een café aan de Kerkstraat ( ben de naam even kwijt want kwam daar nooit)

Maar de Microbar sluiten… het is een begrip op Moesel en voor zoveel mensen een uitvalsbasis. Denkt u eens aan de biljart- en dartteams die er komen. Wekelijks, en al vele jaren! De Stegel, voor veel verenigingen en groepen een perfecte locatie om bij elkaar te komen.

Geachte heer Heijmans, beste Jos, Ik hoop oprecht dat u zich inzet en hard maakt ( met een D) voor behoud van de microbar, zodat menig Weertenaar weer meer hart (met een T) krijgt voor U, en de gemeente.

Met vriendelijke groet,
Martijn Timmermans

Lees de brief via: https://www.facebook.com/martijn.timmermans.568/posts/10217041401725599.

Update 16.15u: antwoord burgemeester

Beste Martijn,

Dank voor je open brief op social media en Weert de Gekste met als onderwerp “ Behoud van de Microbar”. De burgemeester, het college van B&W en de Gemeenteraad willen net als veel mensen in Moesel een voorziening zoals de Microbar.

De exploitanten van de Microbar hebben echter zelf besloten om er mee te stoppen. Het pand is van de gemeente en de gemeente mag en kan geen café/bar openhouden dan wel sluiten, dat is geen taak van de gemeente. We vinden het ook jammer dat de Microbar nu al dicht is, vandaar dat er met andere initiatiefnemers gesproken wordt over een tijdelijke oplossing totdat er een definitieve oplossing is gevonden.

Het is een lastige zaak waarbij veel partijen zijn betrokken. Samen zoeken we naar een goede oplossing voor de korte en lange termijn.

Met vriendelijke groet,
Jos Heijmans
Burgemeester Weert